Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Știrea anului: mandat de arestare pentru Trump

© AFP 2024 / POOLПрезидент США Дональд Трамп
Президент США Дональд Трамп - Sputnik Moldova
Abonare
Iranul a emis un mandat de arestare pentru președintele SUA, Donald Trump și cere Interpolului să intervină pentru punerea sa în aplicare.

BRUXELLES, 29 iun - Sputnik, Daniela Porovăț. Mandatul de arestare al lui Trump emis de Iran, conform mass-media locale din această țară, are legătură cu uciderea Generalului Qassem Soleimani, relatează RT

Iranul a identificat 36 de persoane implicate în uciderea, de către SUA, a Generalului Qassem Soleimani, și va încerca arestarea lor prin Interpol. Lista suspecților începe cu președintele Donald Trump.

Numele suspecților de uciderea comandantului Forțelor Quds au fost înaintate Interpolului de către procurorul general de la Teheran, Ali Alghasi-Mehr. Acesta a calificat uciderea lui Soleimani drept ”o crimă” și ”un act terorist”.

Дональд Трамп - Sputnik Moldova
Trump, anunț care cutremură lumea! Ar putea avea efecte imposibil de evaluat!
Președintele Donald Trump este în fruntea listei, iar urmărirea lui penală va continua chiar și după ce mandatul său de președinte va înceta.

Soleimani a fost ucis pe 3 ianuarie în timpul unei vizite în Irak, când mașina sa a fost lovită de o rachetă americană. Administrația Trump a justificat atacul, în care a fost ucis de asemenea un comandant irakian important și alte persoane, spunând că generalul iranian plănuia un atac împotriva soldaților SUA.

Generalul, foarte popular, a avut parte de funeralii de erou în Iran, cu milioane de oameni în stradă în ziua ceremoniei funebre. Despre Soleimani se crede că organiza și susținea milițiile șiite care au luptat împotriva Statului Islamic în Irak și Siria. El a fost considerat de asemenea ca fiind o figură cheie în confruntarea dintre Teheran și SUA în Orientul Mijlociu.

Asasinarea sa a dus la o creștere a ostilității față de Sua în Irak. Parlamentul de la Bagdad a votat chiar îndepărtarea trupelor străine de pe teritoriul irakian. Totuși, rezoluția așteaptă încă să fie implementată de către guvernul irakian.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0