Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

A existat oare o conspirație? Noi fantezii ale jurnaliștilor de la The New York Times

Abonare
Un nou scandal s-a isca în relațiile ruso-americane, de această dată, din cauza unui articol publicat în The New York Times. Acesta insinuează că serviciul rus de informații militare ar fi oferit recompense pentru atacurile asupra soldaților americani din Afganistan.

Serviciul secret american a calificat drept neadevărate informațiile cum că serviciul rus de informații militare le-ar fi oferit recompense militanților aflați în legătură cu talibanii pentru atacuri asupra militarilor americani din Afganistan, a declarat președintele SUA Donald Trump.

Армия США во время учений - Sputnik Moldova
Nu Rusia e de vină. Cine este adevăratul organizator al vânătorii de scalpuri americane

Anterior, informațiile despre o „conspirație” mitică a ”Moscovei cu organizația interzisă în Rusia ”Taliban” au fost publicate de ziarul american The New York Times. Materialul nu vine cu nicio dovadă în acest sens, ci doar face referire spre surse anonime din cadrul serviciilor americane de spionaj. Ministerul rus de Externe a dezmințit imediat cele publicate în articolul, calificându-l drept nimic altceva decât o dezinformare.

Și Donald Trump a criticat articolul. El a afirmat că acesta a fost făcut „la comandă” și o încercare de „a-i pune pe republicani într-o lumină proastă”. Chiar și talibanii înșiși au fost nevoiți să se îndreptățească: au emis o dezmințire oficială. Aflați mai multe despre noile fantezii ale jurnaliștilor de la The New York Times din videoclipul nostru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0