Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dodon: În ultimii 12 ani nu s-au restabilit digurile. Vom aloca bani

© Sputnik / Anatolii Kiriakрека Днестр
река Днестр - Sputnik Moldova
Abonare
În 12 ani, după ultimele inundații puternice din țară, nu s-au făcut investiții serioase pentru restabilirea digurilor de protecție. Asta a declarat președintele Igor Dodon.

CHIȘINĂU, 29 iun. - Sputnik. Igor Dodon a anunțat că este important ca în regim de urgență, statul să aloce bani pentru întârirea digurilor de protecție, în zonele cu risc sporit de inundații din apropierea râurilor Nistru și Prut. 

река Днестр - Sputnik Moldova
Societate
Premierul Ion Chicu a vizitat localitățile în care există risc sporit de inundații

”Am discutat subiectul și s-au dat indicațiile de rigoare ca în regim de urgență să facem evaluarea și să preconizăm bani în buget pentru restabilirea digurilor. Nouă ne-a mers de această dată fiindcă viitura de bază au luat-o vecinii, cu regret, dar dacă nu era ceea ce sa întâmplat în nord, în Ucriana era să avem pierderi mai mari în urma acestor ploi”, a declarat președintele Igor Dodon. 

Șeful statului a mai aunțat că situația s-a stabilizat. La Otaci, nivelul apei nu a crescut în ultimele 24 de ore și se menține adâncimea de 4,5 m. La Lipcani nivelul apei este de 6,1 metri, în scădere cu 10 cm în această noapte, la Costești este o adâncime de 93,25 m și s-a redus cu 11 cm. Totuși, mai sunt riscuri în raionul Ștefan Vodă din cauza râului Nistru și în lunca râului Prut, în regiunea orașului Cahul, din cauza Prutului. Până acum, Prutul a inundat 642 de hectare de teren, iar Nistru 84 de hectare de tereuri agricole. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Fluxul de știri
0