Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Conservele, vinurile și fructele vor fi exportate în Federația Rusă fără taxe: Detalii

© Sputnik / Miroslav RotariСупермаркет
Супермаркет - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon a anunțat că, în carul ultimei vizitei pe care a avut-o la Moscova, a convenit cu autoritățile ruse ca antreprenorii moldoveni să exporte, în continuare, pe piața din Rusia, fără să achite taxe.

CHIȘINĂU, 29 iun. - Sputnik. Președintele Igor Dodon a anunțat că antreprenorii moldoveni vor putea să exporte, în cotninuare, produse alimentare și bături, pe piața din Federația Rusă, fără să achite taxe. 

Игорь Додон - Sputnik Moldova
Igor Dodon, la Moscova: Ce subiecte vor fi abordate - creditul rusesc, pe agendă

”În aceste zle, Guvernul Federației Ruse va aproba o hotârâre prin care conservele, vinurile și fructele moldovenești să fie exportate de antreprenorii moldoveni în continuare fără taxe. Eu cred că este un lucru important pentru susținerea agenților economici”, a declarat Igor Dodon. 

Președintele a vorbit și despre reluarea negocierilor cu privire la acordul de finanțare cu Rusia. Recent, Igor Dodon a publicat pe pagina sa de Facebook scrisoarea pe care a primit-o din partea autorităților din Federația Rusă, care au răspuns pozitiv solicitării făcute de premierul Ion Chicu de a relua negocierile privind acordarea creditului de 200 de milioane de euro pentru Republica Moldova. 

”În această săptămână va fi reluată procedura care prevede implcarea Parlamentului, după care semnarea unui decret de către președintele țării de a fi reluate negocierile și urmează deja toate procedurile la nivel de Guvern. Vom face tot posibilul să ținem cont de obiecțiile care au fost anterior la rocedura de rectificare a acestui acord”, a mai spus șeful statului.

Guvernul condus de Ion Chicu a ajuns anterior la un acord cu Federația Rusă privind contractarea unui împrumut în valoare de 200 de milioane de euro cu o dobândă de 2% anual, pe un termen de 10 ani.

Le Kremlin de Moscou - Sputnik Moldova
Societate
Rusia a decis dacă renegociază sau nu acordul de împrumut cu Moldova
În data de 7 mai însă magistrații Curții Constituționale au anulat înțelegerile între cele două țări, după ce mai mulți exponenți ai opoziției au reclamat pretinse clauze nefavorabile pentru Moldova.

Decizia Înaltei Curți de a declara acordul neconstituțional a fost calificată de către viceministrul de Externe al Rusiei Andrei Rudenko drept una politizată.

„Rusia a vrut sincer să ajute Moldova, dar, din păcate, politicienii moldoveni pun ambițiile politice mai presus de interesele cetățenilor”, a declarat Rudenko.

În data de 15 mai, premierul Ion Chicu a expediat o scrisoare la Moscova prin care a cerut să fie reluate negocierile pentru contractarea împrumutului. Recent, autoritățile ruse au anunțat că sunt gata pentru aceste discuții. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0