Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce a discutat Igor Dodon cu șeful Misiunii OSCE în Moldova

© Photo : Facebook / Dodon IgorPreședintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu șeful Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch
Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu șeful Misiunii OSCE în Moldova,  Claus Neukirch - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele țării, Igor Dodon, s-ar putea întâlni cu liderul administrației de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, la sfârșitul lunii iulie. Seful statului a abordat subiectul la întrevederea pe care a avut-o cu șeful Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch.

CHIȘINĂU, 29 iun - Sputnik. Președintele Igor Dodon a avut astăzi o întrevedere cu șeful Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch. Principalul subiect abordat de cei doi oficiali a fost situația actuală privind reglementarea transnistreană și măsurile de consolidare a încrederii între cele două maluri ale Nistrului.

Верховный Совет непризнанной ПМР - Sputnik Moldova
Societate
Chișinăul acceptă formula de compromis a OSCE pentru a soluționa problema transnistreană

”Șeful Misiunii OSCE a salutat succesele obținute în acțiunile de îndeplinire a pachetului „Berlin-plus”, precum și eforturile comune ale conducerii Republicii Moldova, îndreptate spre avansare în procesul de reglementare. Am fost unanimi în opinia că toți participanții la procesul de negocieri trebuie să întreprindă și în continuare acțiuni conjugate pentru a contribui la realizarea înțelegerilor obținute, orientate spre consolidarea încrederii dintre cele două maluri ale Nistrului”, a menționat șeful statului. 

Totodată, Igor Dodon a anunțat despre organizarea unei întrevederi cu liderul administrației de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, care ar putea avea loc la în iulie sau la începutul lunii august.

În context, președintele l-a asigurat pe Claus Neukirch de intenția fermă a conducerii Republicii Moldova de a apăra interesele, drepturile și libertățile cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului și a reiterat interesul de a activiza colaborarea cu OSCE. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0