Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ar trebui să vă grăbiți, dacă doriți să beneficiați de reducere la plata impozitelor

© Sputnik / Yana ZaharovaМолдавские леи
Молдавские леи - Sputnik Moldova
Abonare
Moldovenii mai au la dispoziție dar două zile pentru a beneficia de reducerea de 15% la plata impozitului pe bunurile imobiliare și al celui funciar.

CHIȘINĂU, 28 iun. - Sputnik. Serviciul Fiscal de Stat anunță că în data de 30 iunie expiră termenul limită în care moldovenii pot beneficia de reducerea de 15% pentru plata impozitului pe bunurile imobiliare și a impozitului funciar.

Молдавские леи - Sputnik Moldova
Moldovenii care vor câștiga la loterii și pariuri vor plăti impozite la stat
Plata poate fi achitată rapid în regim online, prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice Mpay. 

Pentru construcțiile, clădirile care nu au fost evaluate de către organele cadastrale în scopul impozitării,  aflate în proprietatea, gestiunea sau folosința persoanelor juridice şi fizice înregistrate în calitate de întreprinzător, nu se aplică reducerea în mărime de 15 %.

Cei care nu reușesc în următoarele două zile să achite impozitele, mai au timp până în data de 15 octombrie, însă nu vor mai beneficia de reduceri.

Suma impozitului pe bunurile imobiliare se calculează anual de către serviciile de colectare a impozitelor şi taxelor locale ale primăriilor. Totodată, sunt persoane care pot beneficia de scutire la plata impozitului pe bunurile imobiliare. Este vorba despre pensionari, persoanele cu dizabilități severe, persoanele cu dizabilități accentuate și persoanele cu dizabilități din copilărie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0