Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldovenii care vor câștiga la loterii și pariuri vor plăti impozite la stat

© Sputnik / Yana ZaharovaМолдавские леи
Молдавские леи - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Prin noile modificări operate de deputați la Codul Fiscal, au fost anulate scutirile de la plata impozitului pe venit a câștigurilor de la loterii și pariuri sportive, precum și scutirii de TVA fără drept de deducere a mărfurilor și serviciilor importate în cadrul proiectelor de parteneriat public-privat.

CHIȘINĂU, 15 aug – Sputnik. Parlamentul a anulat facilitățile fiscale pentru activitățile jocurilor de noroc. Potrivit unor modificări la Codul Fiscal, au fost anulate scutirile de la plata impozitului pe venit a câștigurilor de la loterii și pariuri sportive, precum și scutirii de TVA fără drept de deducere a mărfurilor și serviciilor importate în cadrul proiectelor de parteneriat public-privat.

Lire sterline - Sputnik Moldova
Bucurie fără margini pentru un norocos: Vezi câte milioane a câștigat la loterie

Totodată, a fost abrogată norma privind restituirea TVA la investiții capitale efectuate în cadrul parteneriatului public-privat de interes național, precum și anularea scutirii de la plata taxei pentru unitățile comerciale și de prestări servicii pentru persoanele care practică activități declarate prin lege ca activități ce constituie monopol de stat.

”Grație acestor stimulente fiscale, care au apărut gradual, an după an, industria jocurilor de noroc a reacționat previzibil, dezvoltându-se și devenind tot mai profitabilă, ulterior fiind declarată monopol de stat. Prin stimulentele existente, statul Republica Moldova, în esență, promovează jocurile de noroc, lucru nu neapărat onorabil și nu neapărat cel mai sustenabil model economic, care mai comportă și un risc pronunțat de corupție și spălare a banilor”, susțin autorii proiectului, deputații Dumitru Alaiba și Radu Marian.

Proiectul de lege a fost aprobat de Parlament în prima și a doua lectură.

Fluxul de știri
0