Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Situație critică la Comrat: Două treimi dintre medici s-au îmbolnăvit de COVID-19

Abonare
Doar cinci dintre cei 14 medici de la Centrul de Sănătate din Comrat muncesc în prezent, iar ceilalți s-au infectat cu COVID-19.

CHIȘINĂU, 27 iun - Sputnik. Majoritatea medicilor de la Centrul de Sănătate din Comrat s-au infectat cu COVID-19 și se află acum în izolare. Despre asta anunță presa locală cu referire la directorul instituției medicale Rodica Robu. 

Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Societate
Coronavirusul a făcut noi victime în Moldova: Șase decese într-o singură zi

„Astăzi muncesc doar 5 dintre cei 14 medici. Restul se tratează, sunt în carantină. S-au îmbolnăvit și multe asistente medicale. Sunt mulți bolnavi. Creșete presiunea pe medici, pentru că ei fac lucrul pe care ar trebui să îl facă trei persoane. Sunt mulți bolnavi, crește numărul cazurilor grave, pentru că oamenii nu cred în existența virusului, încearcă să se trateze singuri și ajung la medici deja în stare gravă”, a povestit Rodica Robu.

Directorul consideră că în prezent Centrul de Sănătate din Comrat „face față”, deși este dificil. 

„Personalul medical care a rămas să muncească este disciplinat, își exercită atribuțiile în deplină măsură. Facem tot ce ne stă în puteri ca să ajutăm pacienții, dar și populație trebuie să ne vină în ajutor. Cel puțin prin faptul că poartă măști și se spală pe mâini mai frecvent. Totul este foarte serios”, a declarat medicul. 

Până în prezent, în autonomia găgăuză s-au îmbolnăvit de COVID-19 peste o mie de persoane. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0