Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Lista țărilor ai căror cetățeni pot intra în UE, aprobată: Ce se întâmplă cu Moldova

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Accesați arhiva multimediaФлаги с символикой Евросоюза
Флаги с символикой Евросоюза - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Statele membre ale Uniunii Europene trebuie să ajungă la un acord cu privire la 15 ţări ai căror cetățeni vor putea intra pe teritoriul UE de la 1 iulie. Republica Moldova însă nu se regăsește în listă din cauza numărului mare de infectări cu COVID-19.

CHIȘINĂU, 27 iun. - Sputnik. În cadrul unei reuniuni a ambasadorilor statelor membre ale UE şi care fac parte din spaţiul Schengen a fost întocmită lista celor 15 țări ai căror cetățeni vor putea intra pe teritoriul Uniunii Europene de la 1 iulie.

Măsuri sporite de securitate: Cum sunt verificați pasagerii pe Aeroportul Internațional Chișinău - Sputnik Moldova
Pericolul coronavirusului: Cum sunt verificați călătorii pe Aeroportul Chișinău
Este vorba despre Algeria, Australia, Canada, Georgia, Japonia, Muntenegru, Maroc, Noua Zeelandă, Rwanda, Serbia, Coreea de Sud, Thailanda, Tunisia, Uruguay, la care se adaugă China, sub rezerva reciprocităţii. Călătorii din Andorra, Monaco, Vatican şi San Marino ar urma să fie de asemenea admişi.

În această listă însă nu regăsește Moldova, din cauza faptului că la noi se înregistrează zilnic un număr mare de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Pe lângă Republica Moldova, lider la capitolul infectări în ultimele săptămâni este SUA, cea mai afectată de pandemie țară. Potrivit informațiilor, lista ar urma să fie revizuită la fiecare două săptămâni.

Propunerea europeană stabileşte mai multe criterii epidemiologice pentru ca o ţară să fie inclusă pe listă, printre care o rată de noi cazuri de COVID-19 care să nu depăşească 16 cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile, dar şi o tendinţă de stabilizare sau scădere a cazurilor de infectare, precum şi aplicarea de măsuri de combatere a pandemiei, efectuarea de teste.

Călătoriile fără necesitate stringentă în UE au fost interzise de la jumătatea lunii martie, iar măsurile restrictive vor fi ridicate treptat începând cu 1 iulie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0