Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Nebunia movului! Chicu le bate obrazul celor care au luat cu asalt lanurile de levănțică

© Sputnik / Cătălina RoșcaLanurile de levănțică au fost luate cu asalt
Lanurile de levănțică au fost luate cu asalt - Sputnik Moldova
Abonare
După ce mai multe lanuri de levănțică s-au colorat în violet, moldovenii le-au luat cu asalt ca să facă poze în ele, fără să le mai pese de distanța socială și de faptul că este încă mare pericolul de infectare cu COVID-19. Acest lucru l-a nemulțumit pe premier.

CHIȘINĂU, 27 iun - Sputnik. Lanurile de levănțică din Moldova sunt în floare, iar fotografii sunt acum la mare căutare, întrucât foarte mulți își doresc ședințe foto în aceste împrejurări pitorești.

În Moldova înflorește lavanda - Sputnik Moldova
Video
În Moldova înflorește lavanda
Lumea se înghesuie pe câmpurile colorate în violet și se pare că puțin mai contează pericolul de infectare cu COVID-19.

Pe rețelele de socializare au apărut imagini în care se vede că lanurile sunt extrem de aglomerate. Revoltat de această situație, premierul Ion Chicu a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care îi dojenește pe cei care nu respectă regulile antiepidemice. Șeful Guvernului le-a reproșat „pasionaților de fotografie” că își bat joc de angajații din sistemul medical, care în fiecare zi luptă pentru a salva vieți. 

„Despre noi, moldovenii... Nu ”v-atingem nici c-o floare”. Și nici cu amenzi, că deja nu mai avem dreptul... Dar când unii din voi veți fi internați în stare gravă la spital - arătați medicului pozele cu levanțică. Medicii de care noi, mioriticii, ne batem joc, vor aprecia ”frumosul” din noi. Sunt sigur, că majoritatea pasionaților chiar în lanul de levănțică se plâng că ”UE-ul ne-a inchis granițele”. Dar de ce ar trebui altfel să se comporte lumea civilizată cu noi, mioriticii?”, a întrebat retoric premierul.

Reamintim că pentru nerespectarea regulilor de prevenire a infecției COVID-19, persoanele fizice riscă amenzi de 22 500 de lei, iar cele juridice - de 75 de mii de lei. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0