Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Republica Moldova i-a întins o mână de ajutor Ucrainei în lupta cu inundațiile

© AFP 2024 / Yuriy KryvenkoМост через реку Черный Черемош в Ивано-Франковской области, разрушенный в результате наводнения
Мост через реку Черный Черемош в Ивано-Франковской области, разрушенный в результате наводнения - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul Republicii Moldova a expediat astăzi în Ucraina un lot de produse și echipamente necesare pentru lichidarea consecințelor inundațiilor din ultimele zile în țara vecină.

CHIȘINĂU, 27 iun - Sputnik. O coloană de autospeciale condusă de șeful Inspectoraului General pentru Situații de Urgență, Mihail Harabagiu, a pornit în această dimineață în Ucraina. Aceasta urmează să transporte ajutorul umanitar la Cernăuți, una dintre cele mai afectate de inundații regiuni.

© Photo : Facebook / Ministerul Afacerilor Interne al Republicii MoldovaGuvernul Republicii Moldova a expediat echipamente pentru a ajuta Ucraina în lichidarea inundațiilor
Republica Moldova i-a întins o mână de ajutor Ucrainei în lupta cu inundațiile - Sputnik Moldova
Guvernul Republicii Moldova a expediat echipamente pentru a ajuta Ucraina în lichidarea inundațiilor

Lotul cuprinde generatoare, motoferăstraie, motopompe, furtunuri de intervenție, dar și saci de polipropilen. Acestea urmează să fie utilizate de echipele de intervenție ucrainene în lichidarea consecințelor inundațiilor. 

Ion Chicu a mers la Nodul Hidroenergetic „Costești-Stânca” - Sputnik Moldova
Societate
Chicu a mers la barajul de la Costești-Stânca: Cât de mare este pericolul de inundații

Din cauza inundațiilor, au avut de suferit cinci dintre cele 24 de regiuni ale Ucrainei. Potrivit autorităților, situația este critică. 

Luni, Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei a demarat măsuri sporite de securitate din cauza vremii nefavorabile în regiunile Ivano-Frankivsk și Cernăuți. De asemenea, precipitațiile puternice au afectat regiunile Lviv și Transcarpatia. Miercuri, Serviciul de Urgență ucrainean a declarat că trei persoane au murit deja în urma intemperiilor, iar una a fost dată dispărută. Pentru a lupta cu urmările inundațiilor, autoritățile ucrainene au trimis aviația și militarii în regiunile afectate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0