Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

La Bălți nu mai sunt locuri pentru bolnavii de COVID-19: Ce fac autoritățile

© Photo : Miroslav RotariSpital
Spital - Sputnik Moldova
Abonare
Nu mai sunt locuri în cele două secții din cadrul Spitalul din Municipiul Bălți pentru pacienții cu coronavirus. Despre asta anunță Primăria capitalei Nordului pe site-ul său oficial. În aceste condiții, autoritățile urmează să amenajeze locuri suplimentare.

CHIȘINĂU, 26 iun. - Sputnik. Pe site-ul oficial al Primăriei din Bălți, autoritățile locale au anunțat că în spitalul municipal nu mai există locuri suficiente pentru bolnavii de coronavirus. Până acum, acolo funcționau două secții.

Donații din partea Poloniei în lupta cu COVID-19 - Sputnik Moldova
Societate
Un nou lot umanitar oferit de Polonia Republicii Moldova în lupta cu COVID-19
Astfel, autoritățile planifică să deschidă a treia secție pentru pacienții infectați cu COVID-19. Aceasta va fi amplasată în clădirea clinicii ginecologice din oraș. În prezent, doar pacienții în stare gravă sunt spitalizați. Cei care au stare satisfăcătoare se tratează la domiciliu, cu ajutorul recomandărilor pe care le primesc la telefon de la medicii de familie.

În prezent, 1 792 de locuitori ai municipiului Bălți se află sub supraveghere medicală la distanța. De la începutul pandemiei, aici s-au infectat  1 225 de persoane, dintre acestea 374 s-au vindecat, iar 38 au decedat.

În data de 22 iunie, premierul Ion Chicu a declarat că pe parcursul săptămânii trecute au mai fost pregătite locuri în spitalele din țară, iar acum sunt ocupate aproximativ 50-55% dintre paturile pregătite.

În același timp, astăzi reprezentanții Ministerului Sănătății au anunțat că situația este dificilă în spitalele din Ceadîr-Lunga și Comrat. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0