Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un nou lot umanitar oferit de Polonia Republicii Moldova în lupta cu COVID-19

Abonare
Polonia a oferit un nou ajutor Republicii Moldova în lupta cu COVID-19. Ceremonia de acordare a asistenței umanitare a avut loc la Spitalului Clinic Republican ”Timofei Moșneaga”. Produsele vor fi distribuite în toate instituțiile medicale din țară.

CHIȘINĂU, 26 iun. - Sputnik. Ajutorul umanitar oferit de Guvernul Poloniei conține peste 22 de mii de litri de dezinfectant, 30 000 de măști și 4 800 ecrane de protecție.

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaMoldova a primit un lot de ajutoare umanitare din partea Poloniei, în lupta cu COVID-19
Un nou lot umanitar oferit de Polonia Republicii Moldova în lupta cu COVID-19 - Sputnik Moldova
Moldova a primit un lot de ajutoare umanitare din partea Poloniei, în lupta cu COVID-19

Ajutorul are drept scop de a sprijini sistemul medical din Moldova în lupta cu infecția COVID-19. Ceremonia de acordare a asistenței umanitare a avut loc în fața Spitalului Clinic Republican ”Timofei Moșneaga”. Ulterior, produsele vor ajunge în spitalele din țară.

O navă aeriană din Rusia a adus în Moldova ajutor umanitar din China - Sputnik Moldova
Video
O navă a Forțelor Aerospațiale din Rusia a adus în Moldova ajutor umanitar din China
 Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, le-a mulțumit autorităților poloneze pentru acest suport important pentru țara noastră în aceste momente dificile.  

”Pandemia COVID-19 ne-a demonstrat că nu există hotare între țări, ci, din contra, există unitate, solidaritate și responsabilitate. Gratitudine și sincere mulțumiri Guvernului Poloniei și Uniunii Europene. Ne exprimăm recunoștința pentru tot suportul acordat, atât în perioada pandemiei, cât și în multe proiecte din domeniul social și al sănătății”, a declarat ministrul Sănătății Viorica Dumbrăveanu. 

Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Poloniei în Republica Moldova, Bartłomiej Zdaniuk, a menționat că acțiunile frumoase pentru bunăstarea cetățenilor moldoveni vor continua. 

”Acest eveniment este o dovadă a faptului că cooperarea noastră este una adevărată. Împreună putem face lucruri frumoase și ajuta Republica Moldova în lupta cu COVID-19. Guvernul Poloniei a oferit ajutor umanitar celor 6 țări ale Parteneriatului Estic, fiind o componentă a Politicii Europene de Vecinătate”, a subliniat Ambasadorul Bartłomiej Zdaniuk.

Помощь РФ - Молдове: 10 тысяч тестов на COVID-19 - Sputnik Moldova
Video
Ajutor umanitar acordat de Rusia Moldovei: 10 000 de teste pentru diagnosticarea COVID-19

La eveniment a participat și șeful Delegației UE în Moldova, Peter Michalko.

”Pandemia COVID-19 ne-a surprins pe toți nepregătiți. Suntem aici pentru a oferi suport ca să ieșim din această criză. Mulțumesc medicilor din prima linie pentru dedicație, profesionalism și pentru grija față de sănătatea oamenilor”, menționat șeful delegației UE, Peter Michalko.

Republica Moldova a mai beneficiat de donații din partea Republicii Polone. Anterior, țara noastră a primit concetratoare de oxigen portabile, echipamente de protecție, măști de protecție, soluții dezinfectante, toate au fost repartizate în spitalele republicane, municipale și raionale din țară.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0