Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ajutor umanitar acordat de Rusia Moldovei: 10 000 de teste pentru diagnosticarea COVID-19

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ambasadorul rus la Chișinău, Oleg Vasnețov, i-a transmis ieri seara ministrului moldovean al Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, din partea autorităților ruse, un lot umanitar compus din 10 mii de sisteme de testare pentru diagnosticarea noului tip de coronavirus.

Lotul umanitar cu 10 mii de sisteme de testare pentru diagnosticarea coronavirusului COVID-19 oferit de Federația Rusă a ajuns în ieri seara la Chișinău, pe calea aerului.

La Aeroport, ambasadorul rus, Oleg Vasnețov, i-a transmis lotul umanitar ministrului Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. 

„Cunoașteți că civilizația noastră s-a confruntat cu o provocare imensă, o epidemie de coronavirus care a lovit peste 180 de țări. Din păcate, acest lucru a afectat și țările noastre. Și în această situație, conducerea Federației Ruse a decis să ajute poporul moldovean frățesc și prietenos, trimițând 10 mii de teste rapide”, a declarat ambasadorul Oleg Vasnetsov.

Ministrul Viorica Dumbrăveanu a mulțumit Rusiei pentru asistența oferită. Ea a exprimat recunoștință poporul rus și autorităților de la Moscova pentru ajutorul atât de necesar acordat în această perioadă dificilă.

Viorica Dumbrăveanu - Sputnik Moldova
Ministrul Sănătății: Progres în tratarea pacienților de COVID-19  

Asemenea teste, a menționat ministrul, sunt deosebit de necesare pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19 în Republica Moldova și vor reduce semnificativ riscurile cu care ne confruntăm la ora actuală.

Ea a spus că, în prezent, avem înregistrate 199 de cazuri de coronavirus. Dinte acestea, 56 sunt de import (Italia, Marea Britanie, Franța, Elveția, Ucraina, Federația Rusă, România, Cehia și Germania), iar 143 de cazuri sunt cu transmitere locală (Chișinău, Hâncești, Soroca, Ștefan Vodă, Ialoveni, Căușeni, Cahul, Anenii Noi, Râșcani, Bălți, Sângerei, Cantemir, Orhei, Taraclia, Strășeni și regiunea transnistreană). Ea a precizat  că încă ieri au fost înregistrate două cazuri în municipiul Bălți.

Două persoane au decedat.

Fluxul de știri
0