Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Temperaturi caniculare în toată țara: Sfaturi utile pentru a vă proteja sănătatea

© Sputnik / OsmatescoLuminița Suveică
Luminița Suveică - Sputnik Moldova
Abonare
Meteorologii anunță vreme caniculară pe parcursul acestei zile, iar temperaturile ridicate se vor menține și în zilele de weekend. În aceste condiții este bine sa țineți cont de recomandările specialiștilor pentru a vă proteja sănătatea pe timp de caniculă.

Vremea caniculară poate avea consecințe grave asupra sănătății, din acest motiv este important să țineți cont de sfaturile utile ale specialiștilor care vă vor ajuta să vă protejați corect pe timp de caniculă.

Potrivit doctorului în medicină Luminița Suveică, o atenție sporită trebuie acordată protejării copiilor, care sunt mai sensibili la razele solare, persoanelor de vârstă înaintată, celor cu maladii cardiovasculare și celor care suferă de  hipertensiune.

Как люди спасаются от жары в Кишиневе - Sputnik Moldova
Societate
Schimbare bruscă a vremii: Iată ce temperaturi prognozează meteorologii

Luminița Suveică este de părerea că riscurile medicale cauzate de temperaturile foarte ridicate din perioada verii pot fi reduse, cu puțină documentare și precauție.

"Evitați pe cât se poate expunerea excesivă la soare între orele 11:00 – 16:00. Purtați ochelari, pălării de soare, haine lejere din fibre naturale (mătase, in, bumbac) de culori deschise. Dacă aveți aer condiționat, reglați climatizorul astfel încât temperatura să fie cu 5-6 grade mai mică decât temperatura ambientală. Consumați zilnic cel puțin 2 litri de lichide (sucuri, apă plată cu lămâie). Consumați fructe și legume proaspete de sezon. Folosiți creme cu factor de protecție solară înaltă, pe care trebuie să le cumpărați din locurile autorizate și să verificați termenul de valabilitate", a subliniat doctorul în medicină.

De menționat că pentru astăzi Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță o vreme deosebit de caldă. În nordul țării, temperaturile vor varia între 26 și 29 de grade. În centru, maximele vor fi de 30 de grade, iar la sud termometrele vor indica între 29 și 31 de grade Celsius. 

De asemenea, meteorologii anunță vreme caniculară și pentru zilele de weekend, când mercurul din termometre va urca până la 33 de grade Celsius.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0