Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sălile de sport și fitness, redeschise: Iată cum sunt respectate regulile antiepidemice

© Sputnik / OsmatescoAndrei Grosu
Andrei Grosu - Sputnik Moldova
Abonare
Sălile de sport și fitness și-au reluat activitatea începând cu 15 iunie. Totuși, atât clienții, cât și personalul, trebuie să respecte unele rigori stabilite de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică. Iată cum le reușește.
Sălile de sport și fitness, redeschise. Iată cum sunt respectate regulile

Deja de aproape două săptămâni sălile de sport și fitness pot fi frecventate. O decizie în acest sens a fost luată anterior de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

Într-un interviu pentru Sputnik Moldova campionul și maestrul în sport Andrei Grosu a remarcat că această noutate i-a bucurat nespus de mult atât pe cei pentru care sportul a devenit un stil de viață, cât și pe sportivii de performanță.

Мужчина в тренажерном зале после облегчения карантинных мер в Сербии   - Sputnik Moldova
Societate
Sălile de sport își redeschid ușile, dar vor putea fi frecventate cu mai multe condiții

"Am așteptat mult acest moment și anume reluarea antrenamentelor în sală. Anterior încercam să desfășurăm antrenamentele în aer liber, însă acestea nu sunt atât de eficiente. Pentru a avea rezultate satisfăcătoare, este necesar de combinat antrenamentele în aer liber și cele clasice - în sala de sport", a remarcat Andrei Grosu.

Cei care merg la sală trebuie să știe că este obligatorie respectarea unor reguli precum păstrarea distanței sociale și amplasarea unităților de antrenament la distanță de 2 metri.

"De asemenea, la intrare sunt plasate soluții dezinfectante și este monitorizată igiena mâinilor. După fiecare antrenament echipamentul sportiv este dezinfectat, iar sala este aerisită periodic. Clienții poartă măști înainte de a începe antrenamentul, iar personalul poartă mereu echipamentul de protecție. Este o responsabilitate pentru toți noi și respectăm cu strictețe toate regulile", a precizat maestrul în sport.

De asemenea, luptătorul de K1 Andrei Grosu a dezvăluit că mai mulți sportivi sunt deja în pregătiri intensive pentru o competiție de mare anvergură, stabilită pentru data de 15 august. Maestrul în sport spune că această competiție este foarte așteptată de către participanți și speră că evenimentul nu va fi amânat.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0