Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Nivelul apei în Nistru a crescut cu 8 metri: Mai multe localități au fost inundate - Video

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPericol de inundații provocat de creșterea nivelului de apă în râul Nistru în urma ploilor abundente
Pericol de inundații provocat de creșterea nivelului de apă în râul Nistru în urma ploilor abundente - Sputnik Moldova
Abonare
Mai multe localități din nordul țării au fost inundate. Nivelul apei în râul Nistru a crescut cu aproape 8 metri.

CHIȘINĂU, 26 iun - Sputnik. Nivelul apei în râul Nistru a crescut cu opt metri și a inundat trei sate din nordul țării. Mai multe grădini și terenuri agricole din Vălcineț, Unguri și Naslavcea au avut de suferit în urma inundațiilor.

Urmările ploilor torențiale și inundațiilor în raionul Ialoveni. - Sputnik Moldova
Societate
Inundații după ploi: Militarii îi ajută pe oameni - Foto

Presa locală scrie că apa a compromis culturile din grădinile oamenilor. Acestea se tem că vor rămâne fără provizii pentru iarnă.

Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu, deocamdată nu este vorba de inundații de locuințe. Potrivit estimărilor, apa poate ajunge în grădinile oamenilor și în beciuri.

Ea a mai declarat pentru Sputnik Moldova că persoanele care locuiesc în locuri în care există un risc sporit de inundații au fost evacuate cu tot cu bunuri.

”Salvatorii nu au intervenit pentru că este vorba doar de inundații la nivelul culturilor agricole. În această regiune nu au fost ridicate diguri”, a declarat Liliana Pușcașu pentru Sputnik Moldova.

Presa locală mai scrie că unii omaneii și-au evacuat deja casele pentru că se tem ca situația din 2008 să nu se repete. Atunci mai multe case au inundate, iar pagubele suferite de propritari au fost considerabile.

Serviciul Hidrometiorologic de Stat a emis Cod Portocalic de inundații în lunca râului Nistru. În anul 2008 aproximativ 10 mii de hectare de pământ au fost inundate, înregistrându-se pierderi de 300 de milioane de lei. Și în 2010 au fos cauzate pagube de peste un miliard de lei după ce mai mult de 3000 de hectare de teren au fost înghiţite de ape.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0