Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dron: Din 23 iunie Parlamentul nu poate fi dizolvat, iată de ce

© Sputnik / OsmatescoIon Dron
Ion Dron - Sputnik Moldova
Abonare
Avocatul Ion Dron consideră că Parlamentul nu va fi dizolvat până la prezidențiale, pentru că din 23 iunie a început să aibă efect juridic norma constituțională potrivit căreia Legislativul nu poate fi dizolvat în ultimele 6 luni de mandat al președintelui.
Dron: Din 23 iunie Parlamentul nu poate fi dizolvat, iar Guvernul își continuă activitaea

Ion Dron spune că la ora actuală nu există premise ca Parlamentul să fie dizolvat și nici circumstanțe politice ca Guvernul să fie demis sau să plece în demisie. Avocatul consideră că din punct de vedere juridic acest Parlament nu poate fi dizolvat în ultimele 6 luni al mandatului președintelui, iar acest termen a început din data de 23 iunie.

Игорь Додон - Sputnik Moldova
Politică
Dodon avansează trei scenarii, între care o coaliție de salvare națională

„Parlamentul poate să nu adopte hotărâri, legi, deputații să nu vină la lucru, oricum el nu poate fi dizolvat. Întrebarea este de ce îi plătim? De ce suportăm întreținerea de mentenanța a acestei clădiri. Prin urmare, Parlamentul nu poate fi dizolvat, iar noi vom aștepta alegerile prezidențiale, pentru că după ele vor urma alte acțiuni, vor fi sau nu alegeri parlamentare anticipate”, a punctat Ion Dron.

Avocatul a vorbit și despre demisia Guvernului unde a spus că astăzi nu există premise juridice de a demite acest Guvern, iar dorința cuiva de a veni cât mai repede la putere prin căi mai puțin ortodoxe este cu totul altceva.

Первое заседание парламента 2019 - Sputnik Moldova
Politică
Deputații au votat pentru condamnarea faptelor de traseism și corupere politică
„Ce ține de Guvern, vreau să vă zic că, deocamdată, nu există premise juridice de a demite acest Executiv, nu există o moțiune de neîncredere depusă, privind politicile acestui Guvern. Prin urmare noi nu putem discuta chestiunea privind demisia Guvernului, cu atât mai mult că și premierul a declarat, la voi în studio, că nu pleacă, este o persoană responsabilă și vrea să-și ducă mandatul până la capăt. Nu văd de unde ar apărea circumstanțe ca acest Guvern  să fie demis sau să plece în demisie. Dorințele cuiva de a veni cât mai repede la putere prin căi mai puțin ortodoxe este cu totul altceva”, a concluzionat Ion Dron

Potrivit Constituției, Parlamentul nu poate fi dizolvat în ultimele 6 luni ale mandatului Preşedintelui Republicii Moldova, şi nici în timpul stării de urgenţă, de asediu sau de război.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0