Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Participarea la scrutinul privind amendarea Constituției Rusiei: Iată ce trebuie să știți

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaКонституция Российской Федерации.
Конституция Российской Федерации. - Sputnik Moldova
Abonare
Ambasada Federației Ruse în Moldova a informat unde și cum vor putea participa la scrutin cetățenii ruși care locuiesc în Moldova.

CHIȘINĂU, 25 iun – Sputnik. Ambasada Rusiei la Chișinău a înființat secțiile de votare pentru scrutinul național privind amendarea Constituției Federației Ruse.

”Vă invităm să participați la scrutin, care va avea loc în data de 1 iulie 2020, între ora 08:00 și 20:00, la secțiile de votare din Chișinău și Tiraspol”, informează ambasada printr-un comunicat.

Unde se află secțiile de votare?

Secția nr. 8204 va fi deschisă în secția consulară a Ambasadei Rusiei, pe strada mun. Chișinău, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, 153. Telefon pentru informații: +373(22)23-49-42 (până pe 1 iulie), +373(22)22-62-42 (1 iulie).

Конституция Российской Федерации, архивное фото - Sputnik Moldova
Rusia
Putin, despre singura condiție de care va depinde amendarea Constituției Rusiei

Secția nr. 8206 va fi deschisă în fața bisericii cu ramul Sfântului Andrei, din orașul Tiraspol, strada K. Libkhnet, 159. Telefon pentru informații: +71037353385537 (până la 1 iulie), +71037353397124 (1 iulie).

De asemenea, Ambasada recomandă să faceți cunoștință cu textul Constituției Federației Ruse și cu Legea privind amendarea Constituției Federației Ruse.

Ce trebuie să ai cu tine și cu ce să fii la curent?

Pentru a primi un buletin de vot în ziua alegerilor, cetățeanul trebuie să aibă asupra sa pașaportul Federației Ruse, care trebuie să fie valabil sau un certificat de întoarcere în Federația Rusă.

În cadrul secțiilor de vot, vor fi luate toate măsurile care vizează prevenirea răspândirii noii infecții cu coronavirus și asigurarea sănătății tuturor participanților la procesul de vot.

”În acest sens, vă rugăm să folosiți stilouri personale de culoare albastră sau neagră, precum și echipament personal de protecție împotriva infecțiilor. Purtarea măștilor și mănușilor de protecție în secția de votare, precum și menținerea distanței sociale, este obligatorie”, subliniază ambasada.

Toată lumea va putea obține informații suplimentare despre votare pe pagina web a Comisiei Electorale Centrale a Rusiei și pe portalul конституция2020.рф în compartimentul "Общероссийское голосование 1 июля 2020", precum și la telefoanele afișate mai sus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0