Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vom avea Agenție pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii – decizia Guvernului

© Photo : Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și MediuluiProiectul Agricultura Competitivă în Moldova a fost extins
Proiectul Agricultura Competitivă în Moldova a fost extins - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul a aprobat în ședința sa din 24 iunie o hotărâre de Guvern ce dispune crearea instituției publice „Agenția pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii”.

CHIȘINĂU, 25 iun – Sputnik. O instituție publică nouă, aflată la autogestiune, va fi creată în Republica Moldova - Agenția pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii. Guvernul a adoptat decizia în ședința din 24 iunie.

Кишинев - Sputnik Moldova
Starea economiei și agriculturii la 30 de ani de la declararea Suveranității – experți

Agenția pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii va fi creată prin reorganizarea și transformarea autorității publice „Unitatea de Implementare și Administrare a Proiectului Creșterii Producției Alimentare”.

Agenția va avea atribuții în aria de competențe a Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, pe care-l va avea ca fondator.

Scopul agenției va consta în facilitarea accesului fermierilor la tehnică și echipament agricol  modern  prin vânzare-cumpărare, inclusiv în rate, pentru asigurarea creșterii producției  agroalimentare competitive  și  dezvoltarea unei oferte de alternativă/soluții pentru modernizarea agriculturii, prin furnizare de consultanță și expertize, instruire, asistență în planificarea afacerilor în sectorul agroalimentar.

Agenția va fi în drept să posede și să administreze patrimoniul propriu, să elaboreze și să aprobe regulamente speciale ce-i vor reglementa activitățile interne, să-și administreze conturilor curente și speciale, să încaseze plăți.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0