Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noi reguli de intrare în Ucraina, Slovenia și Polonia: Iată de ce trebuie să țineți cont

© Sputnik / Miroslav RotariРумыния контрольно пропускной пункт
Румыния контрольно пропускной пункт - Sputnik Moldova
Abonare
Agenția Națională Transport Auto anunță că Ucraina, Polonia și Slovenia au reguli noi pentru cetățenii străini care intenționează să le tranziteze țara, cu transportul rutier de pasageri.

CHIȘINĂU, 25 iun. - Sputnik. În data de 26 mai, Comisia Extraordinară pentru Sănătate Publică a decis să redeschidă punctele de trecere a frontierei de stat, ținând cont de reluarea treptată a circulației transportului rutier de persoane și mărfuri în traficul internațional.

Tren expres - Sputnik Moldova
Societate
Transportul feroviar din Moldova: Serviciile ar putea fi prestate de operatori privați
Totuși, înainte de a organiza cursele în străinătate, operatorii de transport trebuie să consulte sursele oficiale ale țărilor în care planifică să meargă pentru a afla care sunt restricțiile și ce categorii de cetățeni au acces în aceste state. Agenția Națională Transport Auto informează că trei țări au reguli noi pentru transportatorii care le tranzitează țara. Este vorba despre Ucraina, Slovenia și Polonia.

Potrivit ANTA, recent Polonia a anunțat că nu admite efectuarea transportului rutier de pasageri prin serviciile regulate sau ocazionale din țările care nu sunt membre UE. Tranzitarea pe teritoriul țării poate fi realizată cu notificare prealabilă prin misiunile diplomatice.

Slovenia nu are restricții sau condiții speciale pentru cetățenii țărilor care nu fac parte din Uniunea Europeană, însă în data de 19 iunie autoritățile slovene au inclus Republica Moldova în lista statelor cu situație epidemiologică înrăutățită. Până acum, Slovenia nu a venit cu un răspuns către autoritățile din Republica Moldova cu privire la accesul transportului rutier de pasageri pe teritoriul său.

De astăzi, și Ucraina are reguli noi. Țara vecină vecină a anunțat că pentru tranzitarea statului trebuie respectate următoarele condiții: 

  • Intrarea pe teritoriul Ucrainei va fi permisă cetățenilor străini doar în cazul prezentării poliței de asigurare, care va servi drept garanție pentru achitarea cheltuielilor legate de tratarea coronavirusului COVID-19 sau plasării în spațiile de observație, adică de carantină. 
  • Tranzitarea teritoriului Ucrainei în ambele sensuri de către cetățenii străini, inclusiv și de către cetățenii Republicii Moldova, poate fi realizată în baza prezentării unei dovezi a faptului că tranzitarea va fi efectuată pe parcursul a două zile. Drept exemplu poate servi biletul de călătorie cu autocarul.
  • În lista persoanelor care nu cad sub obligațiunea plasării în carantină sau autoizolării pentru o perioadă de 14 zile au fost incluși și conducătorii autocarelor ce efectuează curse internaționale regulate pentru transportarea pasagerilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0