Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Locuitorii din Sângerei, despre epidemia de COVID 19

Abonare
Sângerei este unul din orașele care a fost în carantină, iar acum locuitorii învață să învingă împreună pandemia de COVID-19. Majoritatea oamenilor a înțeles că virusul este periculos, iar fără a respecta măsurile de protecție, consecințele pot fi grave.

CHIȘINĂU, 25 iun. - Sputnik. COVID-19 a băgat frica în toți moldovenii, mai ales în cei din orașul Sângerei. Oamenii au stat în carantină, iar acum rar vezi pe cineva pe stradă fără mască. Mulți dintre ei sunt revoltați de indiferența celor care nu respectă măsurile de protecție, în special în locurile publice.

Центральный рынок - Sputnik Moldova
Video: Criza economică se preschimbă în sărăcie lucie – Priviți ce se întâmplă în piață

”Măsurile de protecție sunt binevenite, dacă fie care s-ar proteja și ar lua anumite măsuri ar fi mai puțini bolnavi”, susține o locuitoare din Sângerei.

Oamenii se plâng că din cauza pandemiei a avut de suferit și situația lor financiară. 

”Foarte mult au sărăcit buzunarele la moldoveni. Nu are lumeace mânca și unde lucra, nu pot merge la muncă peste hotare și tot este închis”, a spus o locuitoare din Sângerei.

Mare bucurie a fost pentru vânzători când s-a redeschis piața din oraș. Comercianții spun că le este greu cu mască, însă nu imposibil de lucrat. Iată de ce îi îndeamnă și pe cumpărătorii să fie atenți.

”De 10 ori pe zi dezinfectez mâinile și atunci când vin, și când plec. Mă protejez pe mine, dar și pe apropiații mei fiindcă am nepoți și mama bătrână”, a spus o vânzătoare. 

”Trebuie să ne protejăm că este virus, dar trebuie să ieșim la muncă să lucrăm că toți bani trebuie la toți”, a menționat un cumpărător. 

Și totuși, mai sunt oameni care nu cred în existența pandemiei de COVID-19.

”Eu consider că acesta este o politică foarte mare și nu este niciun fel de COVID-19. Nu cred în asta și măștile nu cred că sunt rentabile de purtat”, a spus o locuitoare din oraș. 

La Sângerei au fost confirmate 348 de cazuri de COVID-19. Până acum, aici au murit 13 oameni, iar 155 s-au vindecat de acest virus. În continuare, 869 de oameni sunt la evidența medicilor de familie.

Orașul Sângerei a fost în carantină din 20 martie și până în data de 1 aprilie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0