Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Centrul Național Anticorupție: Un bărbat din Soroca a fost reținut

© Sputnik / Miroslav RotariНЦБК
НЦБК  - Sputnik Moldova
Abonare
Un bărbat din Soroca a fost reținut de CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență.

CHIȘINĂU, 25 iun - Sputnik. Un bărbat, originar din Soroca, a fost reținut de ofițerii CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență.

Задержание  - Sputnik Moldova
Societate
Administratorul unui bloc din Capitală, reținut de ofițerii CNA - Detalii

Potrivit materialelor cauzei, acesta ar fi pretins și primit echivalentul a 600 de euro pentru a determina persoane publice din cadrul Procuraturii raionul Soroca să adopte o decizie favorabilă în dosarul denunțătorului, deschis pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică.

Suspectul ar fi susținut că ar avea influență asupra procurorului, care gestionează cazul, și că îl poate determina să claseze dosarul, în schimbul a 600 de euro. Astfel, banii ce nu i se cuvin au fost transmiși în trei tranșe, sub controlul CNA și anume: 40 000 de ruble rusești, 80 de euro și 600 de lei, în total 600 de euro.

Bănuitul a fost reținut, ulterior desfăşurării percheziţiei la domiciliu. Pe cazul dat a fost inițiată o urmărire penală pentru trafic de influență. Acesta a fost escortat pentru a fi audiat, în prezent fiind în custodia CNA pentru 72 de ore și, dacă va fi găsit vinovat, riscă o amendă în mărime de la 2000 la 3000 unităţi convenţionale sau închisoare de până la 5 ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0