Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Administratorul unui bloc din Capitală, reținut de ofițerii CNA - Detalii

© Sputnik / Miroslav RotariЗадержание
Задержание  - Sputnik Moldova
Abonare
Administratorul unui bloc de locuințe din Capitală a fost reținut de CNA și procurori pentru că ar fi pretins mită în valoare de 24000 de euro.

CHIȘINĂU, 24 iun - Sputnik. Administratorul unui bloc de locuințe din sectorul Botanica al Capitalei a fost reținut în flagrant de ofițerii CNA și procurorii anticorupție în timp ce primea 24 de mii de euro mită de la reprezentantul unui agent economic. Potrivit denunțătorului, banii ar fi fost ceruți pentru ca administratorul blocului să-și pună semnătura pe actul de recepție finală a lucrărilor de mansardare și de reparație a casei.

Парламент Parlament - Sputnik Moldova
Mită pentru răsturnarea puterii: Când cade Guvernul Chicu - mai trebuie doar un vot

În fapt, bănuitul i-ar fi cerut agentului economic un apartament, la mansardă, sau contravaloarea în bani a acestuia în schimbul semnăturii sale pe procesul verbal de recepție finală a lucrărilor. Acesta l-ar fi avertizat pe denunțător că nu va semna actele până nu-i va da apartamentul sau 24 de mii de euro - prețul de piață a imobilului nou construit.

Pe cazul dat a fost pornită urmărirea penală, ofițerii CNA fiind sprijiniți și de Serviciul protecție internă și anticorupție al MAI, dat fiind faptul că bănuitul este fost polițist. Reținerea a avut loc în biroul de serviciu al administratorului, iar banii au fost predați benevol la somația procurorilor anticorupție și a ofițerilor Centrului. 

În prezent, bărbatul se află în custodia CNA pentru 72 de ore și este cercetat pentru luare de mită. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o amendă de până la peste 317 mii de lei sau închisoare de la trei la zece ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 7 ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0