Peste jumătate dintre europeni consideră că sunt uitați de politicieni

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaОтражение флага Евросоюза в окне одного из зданий в Брюсселе.
Отражение флага Евросоюза в окне одного из зданий в Брюсселе. - Sputnik Moldova
Abonare
Un sondaj realizat de Agenţia pentru Drepturi Fundamentale a UE (FRA) arată că șase din zece cetăţeni europeni consideră că politicienilor şi partidelor dominante nu le pasă de ei.

BRUXELLES, 25 iunie - Sputnik, Daniela Porovăț. Dacă mai mult de jumătate dintre europeni consideră că sunt lăsați de izbeliște de politicieni și de partidele mainstream, în rândul celor cu probleme financiare cuantumul nemulțumiților este de aproape trei sferturi.

Studiu de caz: Ce cred europenii despre liberalism - Sputnik Moldova
Studiu de caz: Ce cred europenii despre liberalism
Astfel, 73% din rândul celor care au dificultăți materiale se simt neglijaţi de politica tradiţională, arată raportul FRA

La fel de șocant este faptul că o treime dintre respondenţi consideră că drepturile omului servesc doar celor care nu le merită, precum criminalii şi teroriştii.

De asemenea, ancheta sociologică a evidenţiat o acceptare răspândită a corupţiei.

Astfel, chiar dacă doar 4% dintre cei intervievaţi au menţionat că o oficialitate le-a cerut vreodată banii sau alte cadouri, sondajul relevă că mai mult de o treime dintre respondenţi au spus că este acceptabil să ofere astfel de favoruri pentru a-şi asigura un serviciu necesar rapid.

O altă cifră care atrage atenția: 27% dintre respondenţi consideră că judecătorii sunt supuşi influenţei guvernamentale, motiv pentru care raportul arată că guvernele trebuie să îmbunătăţească încrederea publică în sistemul judiciar prin salvgardarea independenţei judecătorilor.

Sondajul a fost făcut pe baza răspunsurilor a 35.000 de persoane din ţările Uniunii Europene, precum şi din Macedonia de Nord şi Regatul Unit, fiind realizat în perioada ianuarie - octombrie 2019.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0