Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Guvernul se întrunește în ședință: Mai multe chestiuni importante incluse pe agendă

© Sputnik / Miroslav RotariДом Правительства
Дом Правительства - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul se întrunește în ședință în această după-amiază. Urmează să fie aprobat și un proiect de lege privind acordarea indemnizației urmașilor personalului medical decedat ca urmare a desfășurării activității medicale în lupta cu COVID-19.

CHIȘINĂU, 24 iun – Sputnik. În Republica Moldova urmează să fie creată instituția publică „Agenția pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii”, conform unui proiect de hotărâre ce figurează pe agenda ședinței Guvernului din 24 iunie.

Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Societate
Starea de urgență în sănătate publică, prelungită - detalii

Agenția pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii, la autogestiune, va fi subordonată Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Instituția urmează să fie creată prin reorganizarea și transformarea autorității publice  „Unitatea  de Implementare și Administrare  a Proiectului Creșterii Producției Alimentare”.

Scopul agenției va consta în facilitarea accesului fermierilor la tehnică și echipament agricol  modern  prin vânzare-cumpărare, inclusiv în rate, pentru asigurarea creșterii producției  agroalimentare competitive  și  dezvoltarea unei oferte de alternativă/soluții pentru modernizarea agriculturii, prin furnizare de consultanță și expertize, instruire, asistență în planificarea afacerilor în sectorul agroalimentar.

Pe agenda ședinței de astăzi a Guvernului figurează un proiect de hotărâre cu privire la planurile (comanda de stat) de pregătire a cadrelor de specialitate pe meserii, specialități în instituțiile de învățământ profesional tehnic pentru anul de studii 2020-2021.

Un alt proiect de hotărâre vizează reglementarea unor aspecte ce țin de atestarea tehnico-profesională a specialiștilor cu activități în construcții. Prin derogare de la regulamentul în vigoare, în contextul crizei provocate de COVID-19, va fi prelungit termenul de valabilitate al certificatelor  de  atestare  tehnico-profesională a specialiştilor cu activităţi în construcţii,  până la efectuarea instruirii  şi  atestării  acestora în termen de 6  luni de la momentul reluării activității de instruire şi a comisiilor de atestare.

Ion Chicu a mers la Nodul Hidroenergetic „Costești-Stânca” - Sputnik Moldova
Societate
Chicu a mers la barajul de la Costești-Stânca: Cât de mare este pericolul de inundații

O altă chestiune vizează alocarea de resurse financiare pentru plata indemnizațiilor unice de 16 mii de lei angajaților la stat care s-au contaminat cu COVID-19. Totodată, Guvernul urmează să aprobe un proiect de lege privind acordarea indemnizației urmașilor personalului medical decedat ca urmare a desfășurării activității medicale în lupta cu COVID-19.  

Pe agenda Guvernului sunt înscrise peste 20 de chestiuni, printre care: Cu privire la iniţierea negocierilor asupra proiectului Protocolului privind introducerea modificărilor în Acordul cu privire la colaborarea statelor-membre ale CSI în domeniul geodeziei, cartografiei, cadastrului şi explorării la distanţă cu sondă a Pământului, Cu privire la inițierea negocierilor asupra proiectului Aranjamentului administrativ pentru aplicarea Acordului în domeniul securității sociale dintre Republica Moldova și Republica Elenă și acordarea împuternicirilor pentru negocierea acestuia, Cu privire la organizarea și funcționarea unor instituții publice de învățământ din subordinea Ministerului Afacerilor Interne ș.a..

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0