Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pericol de inundații în nordul țării: 24 de familii din raionul Briceni au fost evacuate

Abonare
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță că 24 de familii din localitățile Criva, Drepcăuți și Lipcani din raionul Briceni au fost evacuate pentru a fi salvate de eventuale inundații.

CHIȘINĂU, 24 iun. - Sputnik. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, locuitorii din 24 de gospodării din localitățile Criva, Drepcăuți și Lipcani din raionul Briceni au fost evacuați pentru pentru a-i salva de eventuale inundații.

Alexandru Oleinic - Sputnik Moldova
Câte zile mai are Guvernului Chicu: Iată ce spune Alexandru Oleinic
Decizia a fost luată de comisia pentru situații excepționale. Astfel au fost evacuate 10 familii din localitatea Criva, 9 din satul Drepcăuți și 5 din Lipcani. În total, 44 de persoane s-au adăpostit la rude pentru a nu fi expuse pericolului.

Potrivit IGSU în zonele de risc sunt instituite posturi fixe, care monitorizează situația și raportează nivelul de creștere a apei. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în legătură cu precipitațiile foarte puternice căzute în cursul superior al Bazinului Hidrografic al râului Prut, în intervalul 23 – 29 iunie va avea loc creșterea nivelului apei pe sectorul: satul Criva – orașul Costești-Stânca cu 1,80 – 2,20 m față de nivelul din 23 iunie. În aceste condiții, ar putea avea loc ieșirea apei în lunca râului Prut în raioanele Briceni şi Edineţ. 

Astăzi, premierul Ion Chicu a întreprins o vizită la Nodul Hidroenergetic „Costești-Stânca” pentru a examina pericolele de inundație generate de precipitațiile abundente care au căzut recent în Republica Moldova, România și Ucraina. Prim-ministrul a solicitat să fie evaluată experiența precedentă și luate în calcul urmările inundațiilor din anii 2008 și 2012, ceea ce poate ajuta la planificarea și realizarea măsurilor preventive eficiente.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0