Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Câte zile mai are Guvernului Chicu: Iată ce spune Alexandru Oleinic

© Sputnik / OsmatescoAlexandru Oleinic
Alexandru Oleinic - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul Alexandru Oleinic, de votul căruia depinde soarta coaliției de guvernare, consideră că până la prezidențiale majoritatea parlamentară nu se va schimba. El spune că fracțiunile s-au divizat atât de mult încât încropirea unui nou Guvern este aproape imposibilă.
Ce spune Alexandru Oleinic despre parcursul Guvernului Chicu: Câte zile mai are

Deputatul independent, Alexandru Oleinic este de părere că nu se va întâmplă nimic ieșit din comun dacă majoritatea parlamentară nu va avea suficiente voturi. El spune că nu vede cum ar putea să se schimbe configurația majorității parlamentare până la alegerile prezidențiale, iar asumarea de către unele fracțiuni a exercițiului guvernării, pe timp de criză, va însemna falimentul acestor partide.

„Eu nu văd cum se poate schimba configurația majorității parlamentare. Noi nu avem voturi pentru a demite Guvernul actual, dar chiar dacă se vor găsi aceaste voturi, cineva va trebui să-și asume niște responsabilități pentru acestă perioadă destul de complicată, ceea ce însemnă un risc enorm pentru un partid care ar vrea să guverneze”, a precizat Oleinic.

Deputatul crede că nu se va întâmplă nimic ieșit din comun dacă majoritatea parlamentară nu va avea suficiente voturi.

Ion Chicu - Sputnik Moldova
Cine va conduce Guvernul până la alegerile prezidențiale: Ce spune Ion Chicu

„Eu mă gândesc că într-un anumit mod poate e bine că actualul Guvern nu are o susținere atât de masivă în Parlament pentru că fiecare proiect de lege adoptat astăzi are un impact asupra vieții oamenilor. Vreau să văd vreun deputat care este împotriva rezolvării unor probleme pentru cetățeni pe timp de criză, legate de buget, medicină, agricultură sau IMM-uri. Deci repet, până la alegerile prezidențiale eu nu văd cum se poate schimba configurația majorității parlamentare”, a punctat Alexandru Oleinic.

Deputatul independent a mai precizat că dacă Igor Dodon va învinge la alegerile prezidențiale din toamnă, atunci majoritatea parlamentară va fi fortificată, iar dacă va învinge Maia Sandu însemnă că vom avea alegeri parlamentare anticipate, deoarece ea va avea nevoie de un sprijin politic în Parlament pentru a-și promova programul”, a concluzionat Alexandru Oleinic.

Recent, liderul PDM, Pavel Filip, a declarat că nu va susține o moțiune împotriva cabinetului de miniștri condus de Ion Chicu pentru că nu vede cum ar putea fi adunate voturile necesare pentru învestirea unui nou executiv.

Fluxul de știri
0