Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Parada Victoriei în Piața Roșie de la Moscova - Video

Abonare
Astăzi, 24 iunie, în Piața Roșie din capitala Federației Ruse, are loc parada consacrată aniversării a 75 de ani de la Vitoria în Marele Război pentru apărarea Patriei. Această zi a fost aleasă în amintirea paradei istorice a Victoriei din 1945.

În acest an, președintele Rusiei Vladimir Putin a luat decizia de a amâna parada dedicată celei de-a 75-a aniversări a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei din cauza situației epidemiologice complicate.

Церемония в Шерпенах, 9 мая 2020 - Sputnik Moldova
Societate
Igor Dodon: Trebuie să ținem minte faptele eroice ale buneilor și străbunilor noștri

În orașele din Rusia, pe 9 mai s-au desfășurat doar parade aviatice și show-uri de artificii. La sfârșitul lunii mai, liderul rus a anunțat că parada se va desfășura pe 24 iunie.

La parada din Piața Roșie au participat peste 13 mii de militari, fiind implicate 234 de unități de tehnică militară terestră modernă și istorică, inclusiv cele mai recente vehicule de luptă ”Terminator”, unitățile cu autopropulsie „Coaliția-SV” și „Msta-SM”, tancurile „T-90M” și „Armata”, sistemele de rachete antiaeriene „Buk-M3”, „Tor-M2”, „S-400”, precum și 75 de aeronave și elicoptere.

 Parada Victoriei la 24 iunie 1945 în Piața Roșie. - Sputnik Moldova
Prima, legendară: Imagini istorice de la Parada Victoriei din Piața Roșie, 24 iunie 1945
De asemenea, spectatorii au avut ocazia să admire unele elemente ale paradei istorice din 24 iunie 1945. De exemplu, la început se va intona „Marșul jubiliar”. Orchestra va fi reprezentată de 900 de muzicieni.

La parada militară din Moscova care a avut loc astăzi în Piața Roșie din Moscova au participat militari din 12 țări. Este vorba despre delegații din Azerbadjan, Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, China, Moldova, Mongolia, Serbia, Tadjikistan, Turkmenistan și Uzbekistan.

În total, la paradele militare din întreaga țară participă peste 64 de mii de militari, 2,4 mii de unități de tehnică militară, precum și 20 de nave de suprafață, submarine și nave de sprijin.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0