Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Guvernul a decis: Exportul de măști rămâne interzis, nu însă mănușile și dezinfectantul

CC0 / Pixabay / KlausHausmann / Dezinfectarea mâinilor
Dezinfectarea mâinilor - Sputnik Moldova
Abonare
Exportul de măști medicinale este interzis până în data de 15 iulie. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi de Guvern.

CHIȘINĂU, 24 iun. - Sputnik.  Interdicția de a exporta măști a fost prelungită până în data de 15 iulie. Această decizia a fost luată în contextul în care în Republica Moldova a fost prelungită starea de urgență în sănătate publică.

Общественный транспорт - Sputnik Moldova
Societate
Zeci de transportatori au fost sancționați pentru încălcarea măsurilor împotriva COVID-19
Proiectul a fost elaborat și aprobat ca urmare a continuării răspândirii coronavirusului pe teritoriul țării și a creșterii numărului de cazuri de infectare.

”Guvernul este în drept să stabilească interdicție la export a unor mărfuri în vederea ocrotirii vieții și sănătății oamenilor”, a  declarat ministrul Finațelor, Sergiu Pușcuța. 

Totuși, este permis exporturile de mănuși și dezinfectant. Ministrul Finanțelor a mai anunțat că săptămâna trecută, angajații FISC au efectuat 61 de verificări privind corectidudinea formării prețului și respectarea adaosului comercial limitat pentru măștile medicianale.  

”Doar într-un singur caz a fost stabilită depășirea acelui adaos și au fost aplicate sancțiunile prevăzute de lege. Pentru săptămâna viitoare, FISC-ul va verifica importatorii și întreprinderile locale producătoare”, a declarat ministrul Finanțelor, Serghei Pușcuța. 

În prezent, sunt 14 714 cazuri de COVID-19. Până acum, 8400 de persoane s-au vindecat, iar 492 au decedat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0