Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Zeci de transportatori au fost sancționați pentru încălcarea măsurilor împotriva COVID-19

© Sputnik / Miroslav RotariОбщественный транспорт
Общественный транспорт - Sputnik Moldova
Abonare
46 de transportatori auto care prestează servicii publice au fost sancționați de la începutul pandemiei pentru că au încălcat măsurile împotriva COVID-19. Despre aceasta anunță Poliția care avertizează că va intensifica controalele în transportul public.

CHIȘINĂU, 23 iun. - Sputnik. Inspectoratul General de Poliție anunță că instituțiile de resort au efectuat o analiză care a demonstrat că unul dintre punctele cu risc sporit de infectare cu COVID-19 este transportul public.

Rezultat pozitiv Covid-19 - Sputnik Moldova
Societate
Numărul cazurilor confirmate de coronavirus este iarăși în creștere

În acest context, forțele de ordine  și-au intensificat activitățile. Astfel, zilnic sunt verificați administratorii de rute, șoferii transportului urban și interurban, taximetriștii, dar și pasagerii. Doar pe parcursul acestei zile au fost stopate și verificate 302 unități de transport.

A fost verificat numărul de călători și prezența măștilor la pasageri și șoferi, dar și dacă autovehiculele sunt dotate cu dezinfectant. Acțiunea se desfășoară pe întreg teritoriul țării și are scopul de a monitoriza dacă sunt respectate normele sanitare pe timp de pandemie. 

De la începutul pandemiei au fost sancționați 46 de transportatori auto care au încălcat măsurile împotriva COVID-19.

Oamenii legii le recomandă cetățenilor să poarte măști, să păstreze distanța socială, să respecte măsurile de igienă, să evite grupurile mai mari de 3 persoane, să limiteze prezența în spațiile publice și să nu părăsească domiciliul dacă se află în autoizolare. De asemenea, cetățenilor le este recomandat să evite călătoriile dacă nu sunt strict necesare, iar în caz de necesitate stringentă să se deplaseze respectând normelor de sănătate publică.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0