Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cetățenii continuă să încalce măsurile de protecție împotriva COVID-19

© Sputnik / Miroslav RotariЛюди в городе
Люди в городе - Sputnik Moldova
Abonare
Inspectorii de la ANSA, ANTA și IGP continuă să facă verificări în locurile publice și transport pentru a vedea dacă cetățenii respectă măsurile de protecție împotriva COVID-19.

CHIȘINĂU, 24 iun. - Sputnik. Directorul ANSA, Vladilsav Cotici, a anunțat că din data de 17 până în data de 22 iunie, inspectorii Agenției Naționale pentru Sănătatea Alimentelor au efectuat 525 de verificări. Astfel, au fost înregistrate 149 de nereguli. 

Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Societate
Numărul cazurilor de COVID-19 a depășit cifra de 15.000: Câte s-au înregistrat într-o zi

”În urma acestor controale au fost depistate nereguli în domeniul siguranței alimentelor - 149, inclusiv alimentație publică 10, domeniul fitosanitar și protecția plantelor - 2 și domeniul sanitar-veterinar - 4. Au fost documentate și trimite către IGP 8 procese. Inspectorii ANSA au făcut și 47 de controale repetate. 214 inspectori sunt implicați în acest proces. O atenție sporită atragem piețelor și magazinelor, căci au un flux mare de persoane”,  adeclarat directorul ANSA, Vladilsav Cotici. 

În același timp, și inspectorii Agenției Naționale Transport Auto au efectuat controale în comun cu reprezetanții Inspectoratului Național de Securitate Publică. 

”Au fost verificate 600 de unități de transport auto, care activază pe curse regulate, ocazionale, dar și în regim taxi. S-a constat că șoferii acestor curse poartă măști de protecție ca și pasagerii. În autobuzele verificate era dezinfectant, însă nu toat autbuzele la finele cursei erau dezinfectate de conducătorii auto. Astfel, au fost informați să respecte aceste reguli. În orele de vârf, unele mijloace de transport erau supraîncărate. Ca urmare a neregulilor depistate, nu am aplicat sancțiuni, ci ne-am limitat doar la avertizări”, a menționat directorul ANTA, Igor Guja.

Totodată, secretarul de stat de la MAI Sergiu Golovaci a anunțat că cetățenii au devenit mai responsbaili și informează polițiștii despre neregulile pe care le văd în locurile publice.

”Din informații, transportul public-interurban sunt mai puține abateri, însă în cel public din Chșinău și Bălți rămân probleme. Cetățenii mai uită că deplasările trebuie făcute doar în cazuri de urgență, însă în ultima vreme aglomerațiile au loc nu dimineața și seara, când oamenii vin și pleacă de la muncă, ci la amiază. Oamenii mai uită și de purtatul măștilor. Îndemnăm cetățenii să respecte măsurile impuse”, a spus secretarul de stat de la MAI, Sergiu Golovaci. 

Numărul total al îmbolnăvirilor cu COVID-19 a ajuns la 15 078 de cazuri, dintre care 6 183 sunt active. Până acum, 8 400 de pacienți s-au tratat, iar 495 au decedat. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0