Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Numărul cazurilor de COVID-19 a depășit cifra de 15.000: Câte s-au înregistrat într-o zi

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a prezentat informații actualizate despre evoluția coronavirusului în Moldova.

CHIȘINĂU, 24 iun. - Sputnik.  Secretarul de stat de la Ministerul Sănătății Constantin Rîmiș a declarat în cadrul briefingului de astăzi că pe parcursul acestei zile au fost efectuate 1 988 teste, dintre acestea 1 547 au fost primare, iar 441 repetate.

Spital - Sputnik Moldova
Societate
Indemnizații pentru urmașii angajaților medicali decedați în lupta cu COVID-19
 După procesarea lor s-au înregistrat 364 de cazuri noi de COVID-19, dintre care unul este de import. Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 15 078 de cazuri, dintre care 6183 sunt active. 

Cele mai multe cazuri s-au înregistrat la Chișinău - 121, iar la Bălți 39. La Drochia - 18, la Orhei - 16, la Comrat - 15, la Călărași - 12, la Cahul și Ialoveni - câte 11, la Edineț, Sângerei, Strășeni - câte 9, la Traclia și Ungheni - câte 8, la Anenii Noi, Ocnița, Vulcănești - câte 6, la Briceni, Căușeni, Criuleni, Fălești - câte 5, la Ceadîr-Lunga, Florești, Râșcani, Soroca și regiunea transnistreană - câte 4, la Cimișlia, Dondușeni, Dubăsari, Glodeni, Telenești - câte 3, la Nisporeni - 2.

”Avem un indicator bun, 188 de cazuri vindecate, iar numărul total este de 8 400. Un număr sporit de cazuri de infecție avem în rândul lucrătorilor medicali, 42 la număr. Este vorba despre 6 medici, 25 de asistente medicale și 11 angajați din personalul auxiliar. Acest numărul este înregistrat în 30 de instituții medicale ”, a declarat Constantin Rîmiș, secretarul de stat de la Ministerul Sănătății.

416 de pacienți sunt în stare gravă, dintre care 23 sunt conectați la aparate de respirație artificială. Astăzi au decedat 5 oameni. În total, au murit 495 de persoane din cauza coronavirusului. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0