Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cine va conduce Guvernul până la alegerile prezidențiale: Ce spune Ion Chicu

© Sputnik / OsmatescoIon Chicu
Ion Chicu - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Ion Chicu a declarat pentru Sputnik Moldova că în cazul unei moțiuni de cenzură votate de 51 de deputați, Guvernul actual va rămâne în funcție până când Parlamentul va alege un alt Executiv.
Exclusiv: Ion Chicu spune cine va conduce Guvernul până la alegerile prezidențiale

Șeful Statului a dat de înțeles recent că lipsa unui număr suficient de voturi în cadrul actualei majorități parlamentare nu reprezintă încă o criză politică și destabilizare, deoarece actualul Guvern oricum își va continua activitatea. O dovadă în plus este și recenta declarație a PDM, formațiune aflată la guvernare, în care democrații anunță că nu au adoptat în cadrul forurilor sale statutare nicio decizie privind demiterea actualului Guvern sau instalarea unui alt Executiv. 

Premierul Ion Chicu a declarat într-o emisiune la Sputnik Moldova că va pleca atunci când va fi numit un nou Guvern, iar acțiunea de demitere a Executivul, fără a numi altul, ar fi un act iresponsabil.

„Cum vor evolua lucrurile cu formarea unei noi majorități parlamentare e greu de anticipat, însă noi avem agenda noastră în situația de criză pandemică și economică. Până atunci, va trebui să gestionăm lucrurile. Să te duci nu poți pentru că ai o responsabilitate. Voi pleca atunci când va fi numit un nou Guvern, iar acțiunea de a demite Executivul fără a numi altul ar fi un act iresponsabil. Mă adresez celor care au în plan să dea jos Guvernul cu rugămintea să vină imediat cu o soluție pentru a nu lăsa țara fără un Executiv”,  a precizat Ion Chicu

Recent, Președintele Dodon a declarat că ar fi gata să se așeze la masa de negocieri cu PAS și Platforma „DA” pentru a susține atât actuala guvernare, cât și o altă formulă guvernamentală, în care un rol mai important să-l aibă PAS și PPDA, dacă aceste partide se simt cu adevărat pregătite să își asume responsabilități în gestionarea actualei crize sanitare și economice.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0