Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

COVID-19, situaţie gravă în Germania: Se reintroduce carantina locală

© AP Photo / Efrem LukatskyПассажир в защитной маске проходит температурный контроль в международном аэропорту Борисполь в Киеве
Пассажир в защитной маске проходит температурный контроль в международном аэропорту Борисполь в Киеве - Sputnik Moldova
Abonare
După ce au fost identificate noi cazuri de contaminare cu coronavirus într-un abator din vestul Germaniei, unde lucrează mulţi români şi unde trei sferturi dintre lucrători au fost testaţi pozitiv, autoritățile au reintrodus carantina locală.

BUCUREŞTI, 24 iun – Sputnik, Doina Crainic. Germania a anunțat pe 23 iunie introducerea unei carantine locală în legătură cu noul coronavirus după apariția unui focar într-un mare abator, unde au fost depistate peste 1.500 de cazuri de infectare.

„Vom reintroduce carantina în întreg districtul Gütersloh”, unde sunt aproximativ 360.000 de locuitori, în vestul țării, a declarat Armin Laschet, premierul landului Renania de Nord-Westfalia.

Центр гигиены и эпидемиологии в Санкт-Петербурге - Sputnik Moldova
Veste cumplită din Germania – focar de COVID-19, 650 de români infectați
Abatorul Tönnies, situat în landul Renania de Nord-Westfalia din Germania, a devenit un nou focar de Covid-19, potrivit Sputnik France. Compania, cea mai mare din Europa în acest sector, are angajaţi 6.400 de lucrători, mulţi dintre aceştia fiind din România și Bulgaria, informează ziarul german Der Tagesspiegel.

Muncitorii din Europa de Est s-au întors la familiile lor după redeschiderea frontierelor și se poate să fi importat virusul, a declarat anterior Armin Laschet.

Șeful grupului parlamentar SPD din parlamentul de la Düsseldorf, Thomas Kutschaty, a afirmat că, de fapt, condițiile de muncă și de viață ale muncitorilor din acest sector sunt responsabile de numărul mare de infectări, și nu „originea bolnavilor”, potrivit sursei citate.

Creșterea numărului de îmbolnăviri de Covid-19

Duminică 21 iunie, Institutul Robert Koch pentru sănătate publică (RKI) a înregistrat o creștere accentuată a ratei de infectare cu Covid-19 în Germania. Astfel, cifra a crescut la 2,88 față de 1,79, cât era cu o zi înainte, relatează Reuters.

O rată de răspândire de 2,88 înseamnă că, din 100 de persoane care au fost infectate cu virusul, alte 288 vor fi infectate.

De asemenea, Institutul a raportat noi focare în centrele de îngrijire medicală și în spitale, în centrele pentru solicitanții de azil și refugiați, în fabricile de prelucrare a cărnii și companiile de logistică, în rândul lucrătorilor sezonieri și în legătură cu reuniunile familiale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0