Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Veste cumplită din Germania – focar de COVID-19, 650 de români infectați

© Sputnik / Алексей Даничев / Accesați arhiva multimediaЦентр гигиены и эпидемиологии в Санкт-Петербурге
Центр гигиены и эпидемиологии в Санкт-Петербурге - Sputnik Moldova
Abonare
MAE: ”1.300 de lucrători au fost depistați pozitiv pentru infecția cu COVID-19, reprezentanții companiei au precizat că aproximativ 50% din persoanele depistate ca fiind infectate sunt cetățeni români”.

BUCUREȘTI, 21 iun – Sputnik, Evan Răutu. O veste șocantă vine din Germania, pe cale oficială - 1.300 de muncitori ai unei companii de prelucrare a cărnii din localitatea Rheda-Wiedenbrück au fost depistați cu COVID-19, iar dintre aceștia jumătate sunt români, anunță MAE român.

Ministerul de Externe de la București arată că reprezentanții Consulatului General al României la Bonn au făcut demersuri pe lângă autoritățile locale și compania angajatoare ”pentru a solicita să fie luate măsuri pentru gestionarea situației create și pentru a obține informații suplimentare privind cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor infectate”.

”Potrivit informațiilor preliminare obținute de către oficiul consular, până la acest moment, conform testelor efectuate, 1.300 de lucrători au fost depistați pozitiv pentru infecția cu COVID-19, iar aproximativ 7.000 de persoane au fost plasate în carantină”, arată MAE.

Migrant workers pick lettuce on a farm in Kent, Britain July 24, 2017. Picture taken July 24, 2017 - Sputnik Moldova
Germania: Situaţia umilitoare a românilor care muncesc în abatoare - „cultura ignorării”
În fața acestei situații, conducerea companiei (și autoritățile locale germane) a decis suspendarea temporară a activității.

Consulatul român de la Bonn afirmă că tuturor lucrătorilor care se află în carantină ”le sunt asigurate hrana și alte bunuri de strictă necesitate”, iar consulul general al României s-a deplasat pe 18 iunie la sediul companiei în cauză ”pentru clarificări cu privire la situația lucrătorilor români”.

”Reprezentanții companiei au precizat că aproximativ 50% din persoanele depistate ca fiind infectate sunt cetățeni români”, transmite MAE, iar date mai clare vor fi confirmate de către Departamentul de Sănătate Publică după finalizarea analizării tuturor testelor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0