Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

În Moldova este marcată Ziua Olimpică Internațională

© Sputnik / Александр Вильф / Accesați arhiva multimediaОлимпийские кольца
Олимпийские кольца - Sputnik Moldova
Abonare
Ziua Olimpică Internațională, instituită în cinstea renașterii mișcării olimpice, este marcată anual în multe țări ale lumii, începând cu anul 1948.

CHIȘINĂU, 23 iun - Sputnik. Președintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova, Nicolae Juravschi, i-a felicitat pe sportivii și toți locuitorii țării noastre cu Ziua Olimpică Internațională.

„Ziua Olimpică este o oportunitate perfectă de a împărtăși valorile olimpice de prietenie, excelență și respect. Este, de asemenea, un prilej de a lansa îndemnul la mișcare și la un mod de viață sănătos, pentru că acum, mai mult decât oricând, realizăm cât de important este rolul sportului pentru sănătatea omului”, se menționează în mesajul președintelui Comitetului Național Olimpic. 

Juravschi a îndemnat să li se acorde sprijin sportivilor Republicii Moldova în contextul pregătirilor pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, care urmau să se desfășoare în 2020, dar au fost amânate până în 2021 din cauza COVID-19. 

Торжественное открытие XXII Олимпийских игр в Москве 19 июля 1980 года, архивное фото.  - Sputnik Moldova
Societate
Mândrie națională: Cum a întâmpinat Moldova flacăra olimpică în 1980

Ziua Olimpică, marcată anual pe 23 iunie, a fost instituită de către Comitetul Internațional Olimpic în ianuarie 1948 în cinstea zilei renașterii Jocurilor Olimpice din 1894. 

Echipa Olimpică Națională a Republicii Moldova a participat în premieră la Olimpiada de iarnă din Lillehammer din 1994. La Jocurile Olimpice de vară din 1992, sportivii moldoveni au făcut parte dintr-o echipă comună a CSI, obținând medalii de aur, argint și bronz.

Comitetul Național Olimpic al Republicii Moldova a fost fondat în anul 1991 și a fost recunoscut de Comitetul Internațional Olimpic în 1993. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0