Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

CNAS: Cetățenii își pot ridica indemnizațiile pentru incapacitatea temporară de muncă

© Sputnik / Yana ZaharovaМолдавские леи
Молдавские леи - Sputnik Moldova
Abonare
Casa Naţională de Asigurări Sociale anunţă că a transferat cea de-a doua tranșă pentru plata indemnizațiilor pentru incapacitate temporară de muncă. Astfel, beneficiarii se pot adresa la bănci sau oficiile poștale pentru a-și ridica banii.

CHIȘINĂU, 23 iun. - Sputnik. Casa Naţională de Asigurări Sociale a transferat cea de-a doua tranșă, în sumă de 11,9 milioane de lei, pentru plata indemnizațiilor pentru incapacitate temporară de muncă. Anterior, CNAS a mai transferat pentru această prestație socială alte 74,5 milioane de lei.

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Toma Ciorbă - Sputnik Moldova
Societate
Indemnizații unice ar putea primi nu doar cei care au contactat cu bolnavi de COVID -19

Numărul total al beneficiarilor din această categorie constituie în Moldova de 38 de mii 760 de persoane. Pentru a-și primi banii, aceștia urmează să se adreseze la instituţiile bancare. În prezent, CNAS are încheiate contracte de colaborare cu FinComBank, Energbank, EuroCreditBank, Eximbank, Moldova-Agroindbank, Moldindconbank, Victoriabank, Comerţbank, Mobiasbanca și Banca Comercială Română. 

În cazul în care beneficiarul de prestație socială nu este deţinător de card, indemnizaţia poate fi ridicată în orice oficiu poştal.

Totodată, CNAS a transferat alte 36,7 milioane de lei pentru plata pensiilor. Astfel, Casa Naţională de Asigurări Sociale anunță că în luna iunie plata indemnizaţiilor, pensiilor, alocaţiilor, suportului financiar, ajutoarelor, compensaţiilor au fost efectuate la timp, în mărime deplină şi constituie 1870,6 milioane de lei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0