Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Indemnizații unice ar putea primi nu doar cei care au contactat cu bolnavi de COVID -19

© SputnikSpitalul Clinic de Boli Infecţioase Toma Ciorbă
Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Toma Ciorbă - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul Ion Chicu a vorbit, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19, despre modalitățile prin care statul încearcă să-i motiveze pe cei care sunt acum în prima linie de pută împotriva epidemiei.

CHIȘINĂU, 12 apr - Sputnik. După ce au fost alocați bani pentru acordarea indemnizațiilor unice în valoare de 16 mii de lei persoanelor din sistemul medical care au contractat infecția COVID-19 la locul de muncă, premierul Ion Chicu a declarat că și alte categorii de persoane ar putea primi astfel de suport din partea statului. 

”Sunt mai multe propuneri să extindem numărul persoanelor respective, astfel încât să beneficieze de indemnizații nu doar cei care au fost în contact nemijlocit cu pacienții, dar și acei care sunt angajați la instituțiile medicale sau în poliție și alte instituții. Este o prioritate a noastră să asigurăm o motivare suficientă a tuturor angajaților statului, dar în primul rând, bineînțeles, a medicilor și vom lua o decizie la acest capitol mâine, când vom discuta și în cadrul Comisiei pentru Situații Excepționale despre acest lucru”, a declarat șeful Executivului.  

Premierul a mai spus că, în conformitate cu decizia Comisiei pentru Situații Excepționale aprobată anterior, pentru luna martie mai mulți reprezentanți ai instituțiilor medicale vor primi un salariu în plus, iar în aprilie plățile suplimentare ar putea fi mai mari. 

Ion Chicu - Sputnik Moldova
Societate
Epidemia merge spre declin în Republica Moldova? Iată ce spune premierul Ion Chicu

Ion Chicu a menționat că deja se fac calcule în cadrul Ministerului Finanțelor și Casei Naționale de Asigurări în Medicină, astfel încât, pe lângă majorarea cu 10% a lefurilor în sistemul medical de la 1 aprilie, să fie operate creșteri salariale substanțiale.  

”Nu vrem să fie plăți unice, ci o exprimare a grijii statului față de sistemul medical. (...) Trebuie să identificăm resurse financiare, dar eu sunt sigur că societate a ne va susține în ceea ce privește majorarea substanțială a salariilor din sistemul medical”, a declarat premierul.

Oficialul le-a mulțumit medicilor pentru efortul depus în combaterea infecției COVID-19, având în vedere că 94 de persoane au fost deja tratate. 

Ion Chicu a remarcat că suntem deja în a opta zi în care numărul de cazuri noi atestate de coronavirus este sub recordul de sâmbăta trecută, 4 aprilie, când s-au înregistrat 161 de cazuri de contaminare. Astăzi avem 102 cazuri noi de COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0