Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce a găsit directorul „Moldsilva” în pădurea de pe șoseaua Chișinău-Leușeni - Foto

© Sputnik / Miroslav RotariДорога
Дорога  - Sputnik Moldova
Abonare
Directorul Agenției „Moldsilva” a inspectat duminică situația fondului forestier adiacent drumului Chișinău - Leușeni și a constatat un tablou dezastruos: oamenii care-și organizează popasuri în pădure lasă în urma lor o groază de deșeuri.

CHIȘINĂU, 22 iun – Sputnik. Directorul Agenției „Moldsilva”, Dumitru Cojocaru, a inspectat duminică, 21 iunie, șoseaua Chișinău-Leușeni, pentru a verifica situația fondului forestier adiacent și locurile de agrement. Totodată, șeful de la „Moldsilva” a verificat locurile unde apicultorii și-au amplasat stupinele.

Anatol Prohnițchi - Sputnik Moldova
Ecologiștii dau alarma: Pădurile constituie doar 10 la sută din suprafața Moldovei

„Concluzia este departe de a fi optimistă. Din păcate, incultura mai rămâne măsura de referință a multor cetățeni”, notează „Moldsilva” într-o postare pe Facebook.

Tabloul constatat de Dumitru Cojocaru era dezolant: „deșeuri de plastic, deșeuri de construcție, ambalaje de unică folosință, produse alimentare - toate acestea sunt aruncate acolo unde ar trebui să respectăm niște reguli stricte și să ne asigurăm zona de confort și odihnă”.

Dumitru Cojocaru a făcut un apel către cetățeni la „rațiune, corectitudine și comportament civilizat în timpul aflării la odihnă sau în scurtele popasuri”.

Echipele mobile ale Agenției „Moldsilva” patrulează toate sectoarele, iar persoanele care se fac vinovate de aruncarea gunoiului sau a deșeurilor de orice  tip „vor primi amenzi drastice”, avertizează autoritatea.

Apicultorii au fost preveniți să coordoneze amplasarea stupinelor cu angajații structurilor teritoriale ale  „Moldsilva”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0