Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Va fi sau nu prelungită starea de urgență? Iată ce spune premierul Ion Chicu - Video

Abonare
Premierul Ion Chicu a făcut declarații după ședința de astăzi cu șeful statului și președintele Parlamentului.

CHIȘINĂU, 22 iun - Sputnik. Premeirul Ion Chicu susține că a purtat discuții săptămâna trecută cu responsabilii din domeniul sănătății, care au cerut prelungirea stării de urgență în sănătate publică. Șeful Guvernului susține că propunerea va fi examinată mâine în cadrul ședinței Comisiei Naționale pentru Sănătate Publică.

„La 30 iunie se finalizează starea de urgență în sănătate publică, dar mâine se va pune în discuție subiectul extinderii acestei stări de urgență. (...) Vom examina, bineînțeles, această propunere, dar este mare probabilitatea că vom extinde starea de urgență cu încă o lună”, a declarat oficialul. 

Premierul Ion Chicu a remarcat că săptămâna trecută s-a înregistrat o evoluție negativă a situației epidemiologice - a crescut simțitor numărul cazurilor de infectare cu COVID-19.

„Am avut recorduri absolute săptămâna trecută pe plan mondial, în primul rând. Vineri au fost peste 180 de mii de cazuri la nivel mondial - un record absolut. (...) Cam aceeași dinamică o avem și în Republica Moldova. Este clar că odată cu reluarea activităților economice pe plan mondial și la noi numărul cazurilor crește și este important ca sistemul medical să facă față acestui salt”, a menționat premierul.

Пустой карман - Sputnik Moldova
Oficial: COVID-19 a lovit puternic în piața muncii – cu cât a crescut șomajul în Moldova

Ion Chicu a vorbit și despre numărul de locuri în spitale pentru bolnavii cu COVID-19. 

„Pe parcursul săptămânii trecute au mai fost pregătite locuri în spitale. Actualmente, avem ocupate în jur de 50-55% dintre paturi. Mai complicată este situația cu personalul medical, care este realmente extenuat. De aceea, mesajul meu către populație este în continare: manifestarea disciplinei, respectarea regulilor, pentru că, în afară de locuri în spitale, avem nevoie și de oameni care să ne îngrijească acolo”, a declarat oficialul. 

Până în prezent, în Republica Moldova au fost confirmate 14 200 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 1161 - în stânga Nistrului. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0