Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ultima oră: 163 de cazuri noi de COVID-19 - aproape 6000 de cazuri active

© Photo : Ministerul Sănătății al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății a anunțat datele actualizate privind evoluția infecției COVID-19 în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 22 iun. - Sputnik. Ministerul Sănătății anunță că pe parcursul zilei de astăzi au fost efectuate 1 004 teste, dintre acestea 881 sunt primare, iar 123 sunt repetate. Astfel, s-au înregistrat 163 de cazuri noi de COVID-19. Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 14 363 de cazuri, dintre care 5 864 sunt active.

Медработник проверяет девушку на наличие коронавирусной инфекции в Пекине  - Sputnik Moldova
Biolog: Care sunt simptomele ascunse ale coronavirusului

Cele mai multe cazuri s-au înregistrat la Chișinău - 54, iar la Bălți 25. În regiunea transnistreană au fost confirmate 14 cazuri, la Comrat - 12,  Drochia - 10, Fălești - 8, Glodeni, Sângerei, Edineț - câte 7, Cahul și Soroca - 4, Briceni, Ialoveni și Nisporeni - 3, Ceadîr-Lunga, Florești, Hâncești - 2, Edineț, Strășeni și Ungheni - câte un caz. 

”Lunea se înregistrează un număr mai mic de cazuri decât în alte zile. 123 de persoane au mai fost tratate, iar numărul total este de 8 918 pacienți vindecate. Cu regret, avem 18 cazuri noi de îmbolnăvire în rândul angajaților medicali, dintre care 15 sunt asistenți medicali și 3 fac parte din personalul auxiliar ”, a declarat Constantin Rîmiș, secretarul de stat de la Ministerul Sănătății.

În același timp, 465 de pacienți sunt în stare gravă, dintre care 32 sunt conectați la aparate de respirație artificială. Totodată, astăzi au decedat 7 oameni. În total, au murit 480 de persoane din cauza coronavirusului. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0