Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Suport pentru combaterea pandemiei COVID-19: De unde va primi ajutor Republica Moldova

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Ion Chicu a anunțat astăzi că Republica Moldova va beneficia de sprijin din partea Uniunii Europene pentru combaterea infecției COVID-19.

CHIȘINĂU, 22 iun - Sputnik. Prim-ministrul a declarat după ședința de astăzi cu șeful statului și președintele Parlamentului că săptămâna trecută a participat la summitul conducătorilor de state și Guverne din cadrul Parteneriatului Estic.

Ion Perju Ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului - Sputnik Moldova
Consecințele COVID-19 și ale secetei pentru agricultură: Cine va acorda asistență Moldovei

„A fost un forum la care au participat toți conducătorii statelor Uniunii Europene, inclusiv ai celor șase state ale Parteneriatului Estic. Am discutat împreună cinci direcții de cooperare prioritare ale Uniunii Europene cu aceste state. Republica Moldova și-a exprimat acordul cu aceste direcții. Este vorba despre dezvoltarea economică, socială, despre drepturile omului etc.”, a declarat Ion Chicu.

În context, premierul a primit asigurări că în această săptămână Uniunea Europeană va acorda ajutorul de 30 de milioane de euro sub formă de echipamente medicale țărilor Parteneriatului Estic.

„Va veni și acel suport anunțat încă în luna martie - suport de echipamente medicale. Atunci Uniunea Europeană a anunțat un suport de 30 de milioane de euro pentru cele șase state ale Parteneriatului Estic. Săptămâna aceasta vor veni și primele partide, fapt pentru care mulțumim”, a declarat Ion Chicu.

Amintim că la începutul acestei luni și Republica Populară Chineză a oferit un ajutor Republicii Moldova în lupta cu COVID-19. Acesta conținea 100 de mii de măști KN95, 100 de mii de măști medicale de unică folosință și 5 mii de seturi de costume de protecție personală, care au fost distribuite instituțiilor medico-sanitare publice din țară.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0