Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Consecințele COVID-19 și ale secetei pentru agricultură: Cine va acorda asistență Moldovei

© Sputnik / Miroslav RotariIon Perju Ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Ion Perju Ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului - Sputnik Moldova
Abonare
Cum va depăși sectorului agricol și alimentar din Republica Moldova efectele negative ale pandemiei COVID-19 și ale secetei? Ministrul Agriculturii, Ion Perju, a discutat pe această temă cu reprezentantul la Chișinău al Organizației pentru Alimentație și Agricultură.

CHIȘINĂU, 4 mai – Sputnik. Eforturile comune de soluționare a provocărilor actuale din agricultură, ca urmare și a problemelor cauzate de pandemia COVID-19 și de secetă, a constituit subiectul unei discuții dintre ministrul Agriculturii, Ion Perju, și reprezentantul Organizației pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO), Raimund Jehle.

Центральный рынок - Sputnik Moldova
Politică
Ce rezerve de produse alimentare avem: Discuția lui Igor Dodon cu Ion Perju - Video

Interlocutorii au discutat on-line luni, 4 mai, despre necesitățile actuale ale sectorului agricol și alimentar din Republica Moldova, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Agriculturii.

Subiectul de bază al discuției dintre Ion Perju și Raimund Jehle a vizat impactul social și economic al secetei și crizei provocate de pandemia de COVID-19 asupra agriculturii, alimentației și nivelului de trai al populației din Republica Moldova, în special din mediul rural.

FAO a anunțat că-i va acorda asistență Republicii Moldova, inclusiv în monitorizarea și analiza consecințelor COVID-19 în agricultură și alimentație, mobilizarea resurselor necesare pentru depășirea acestora.

FAO este dispusă să ajute și la estimarea efectelor lipsei de precipitații asupra recoltei cerealelor de toamnă și a problemelor din sezonul actual de plantare. Conform prognozelor, din cauza secetei, roada de cereale ar putea fi compromisă în proporție de 40-50%.

Dialogul a inclus un schimb de păreri despre situația dificilă a fermierilor moldoveni mici, care, din cauza perturbărilor în comerț și consum, întâmpină probleme la comercializarea produselor. Din același motiv, are de suferit inclusiv sectorul vitivinicol, de importanță strategică pentru țara noastră.

La final de dialog, părțile au decis organizarea unei videoconferințe, sub patronajul FAO, cu miniștrii agriculturii din țările vecine, pentru a discuta și analiza în comun acțiunile necesare pentru menținerea unui nivel adecvat al securității alimentare în regiune.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0