Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mesajul premierului cu prilejul Zilei comemorării victimelor fascismului

© Photo : Miroslav RotariComplexul Memorial ”Eternitate”
Complexul Memorial ”Eternitate” - Sputnik Moldova
Abonare
Astăzi se împlinesc 79 de ani de când Germania nazistă a atacat fosta Uniune Sovietică în cel de-Al Doilea Război Mondial. Premierul Ion Chicu a venit cu un mesaj în acest sens.

CHIȘINĂU, 22 iun - Sputnik. După ședința de astăzi cu șeful statului și președintele Parlamentului, premierul Ion Chicu a venit cu un mesaj de Ziua Comemorării Cictimelor Fascismului, marcată pe 22 iunie, în Republica Moldova.

Президент РФ Дмитрий Медведев и председатель правительства РФ Владимир Путин на Красной площади на военном параде - Sputnik Moldova
Responsabilitatea comună față de istorie, viitor: Articol scris de Putin de Ziua Victoriei
El a remarcat că în confruntările militare dintre Germania nazistă Uniunea Sovietică au murit foarte mulți soldați moldoveni.

„În 1941, pe 22 iunie a început următoarea fază a celui de-Al Doilea Război Mondial, când naziștii au atacat fosta Uniune Sovietică. A fost cel mai sângeros conflict și foarte mulți oameni au decedat, inclusiv fii ai neamului nostru. Veșnică amintire prentru cei care au decedat în acest război - cel mai mare din istoria omenirii”, a declarat Ion Chicu. 

Pe 22 iunie 1941, Adolf Hitler a început punerea în aplicare a planului Barbarossa - așa a fost numită de către conducerea Germaniei operațiunea de invadare a Uniunii Sovietice în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Se planifica cucerirea URSS într-un timp record prin tactica Blitzkrieg, dar operațiunea a durat timp îndelungat și, în cele din urmă, a suferit eșec. Aceast înfrângere a fost un punct de cotitură pentru soarta celui de Al Treilea Reich condus de Adolf Hitler.

În cel de-Al Doilea Război Mondial au murit aproximativ 27 de milioane de sovietici. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0