Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Admitere 2020: Iată ce trebuie să știi dacă vrei să faci studii la ASEM

© Sputnik / OsmatescoGrigore Belostecinic
Grigore Belostecinic - Sputnik Moldova
Abonare
Academia de Studii Economice din Moldova vine cu mai multe oferte educaționale pentru anul de studii 2020-2021. Detalii aflați de la rectorul instituției, Grigore Belostecinic.
Admitere 2020: Iată ce trebuie să știi dacă vrei să faci studii la ASEM

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", rectorul ASEM, Grigore Belostecinic, a remarcat că instituția pe care o reprezintă a fost și continuă să rămână în topul preferințelor tinerilor din Moldova.

Larisa Dodu-Gugea - Sputnik Moldova
Cum îi ținem pe economiști în țară: Iată ce propune o universitate

Universitatea dispune de o infrastructură bogată, mobilitate academică în baza acordurilor cu peste 20 de universități străine, bază tehnico-materială performantă, laboratoare moderne, cămine studențești, o bibliotecă bogată și o mulțime de activități extracurriculare. Viitorii studenți pot să-și facă studiile la una dintre cele 6 facultăți și să-și aleagă domeniul de activitate din cele 18 specialități.

Potrivit rectorului, în acest an procesul de admitere la ASEM va avea loc pentru prima dată în regim online. Astfel, la prima etapă absolvenții de liceu vor depune actele online, pentru a se exclude aglomerația, și doar după ce vor fi acceptați vor trebui să depună întreg dosarul în original. 

În același timp, rectorul de la ASEM admite că în acest an numărul dosarelor va fi mai mare, întrucât nu se cunoaște care va fi situația privind pandemia de coronavirus în toamnă.

"Presupun că mulți tineri vor alege instituțiile de învățământ superior din Moldova, pentru că nimeni nu știe ce ne așteaptă în noul an de studii", a opinat Grigore Belostecinic.

În premieră, în noul an de studii universitatea propune și programe de master interdisciplinare, care vor uni domeniile tradiționale și aplicarea tehnologiilor informaționale.

"Pandemia ne-a oferit o lecție și noi am lansat câteva programe noi precum: digital bussines management, contabilitate și servicii electronice asociate, finanțe și tehnologii informaționale ș.a. ", a declarat pentru Sputnik Grigore Belostecinic.

Agenția Internațională de Presă și Radio Sputnik Moldova a lansat recent noul proiect instructiv-informativ "Abiturient 2020". În cadrul acestui proiect ne propunem să informăm elevii absolvenți despre regulile de admitere, ofertele educaționale, programele de studii și posibilitățile unice pe care le oferă universitățile din Republica Moldova.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0