Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Președintele Dodon s-a întâlnit cu medicii de la spitalul cel mai afectat de COVID-19

© Photo : Facebook / Dodon IgorИгорь Додон посетил одну из клиник в районе Штефан-Водэ
Игорь Додон посетил одну из клиник в районе Штефан-Водэ - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon a întreprins astăzi o vizită la instituția medicală din Ștefan Vodă care și-a sistat activitatea pentru mai bine de o lună din cauza numărului mare de medici care s-au infectat cu noul coronavirus la locul de muncă.

CHIȘINĂU, 4 iun – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a discutat joi cu personalul medical de la Spitalul Raional Ștefan Vodă, specialiștii căruia au avut de suferit cel mai mult în timpul epidemiei. Anume aici au fost înregistrate cele mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus a medicilor, asistentelor medicale și personalului auxiliar.

© Photo : Facebook / Dodon IgorDodon, în timpul vizitei la spitalul din Ștefan Vodă
Președintele Dodon s-a întâlnit cu medicii de la spitalul cel mai afectat de COVID-19 - Sputnik Moldova
Dodon, în timpul vizitei la spitalul din Ștefan Vodă

Potrivit directorului spitalului, Anatolie Balanețchi, în momentul de față instituția medicală lucrează în regim normal. Totodată, el a solicitat sprijin în renovarea etajelor 2 și 3 ale blocului curativ, care nu au mai fost reparate de la darea lor în folosință în anul 1981.

O altă problemă cu care se confruntă instituția medicală este lipsa cadrelor medicale, în special a tinerilor specialiști.

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Cât costă tratamentul persoanelor bolnave de COVID-19 și cine suportă cheltuielile
”Am menționat că din toate spitalele pe care le-am vizitat în fiecare raion în care merg, situația în această instituție este una dintre cele mai proaste și vom identifica posibilitatea de a acorda un sprijin pentru renovarea spitalului”, a scris Dodon pe Facebook.

De asemenea, șeful statului a informat lucrătorii medicali despre decizia conducerii țării de a le dubla salariile, precum și despre decretul pe care l-a semnat recent, prin care 2020 a fost declarat  Anul Lucrătorului Medical.

Președintele Dodon i-a mulțumit personalului instituției medicale pentru profesionalismul și dăruirea de care dau dovadă în activitatea lor de zi cu zi.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0