Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Un medic originar din Moldova a murit la locul de muncă în Rusia

© AP Photo / Manu FernandezМедицинский работник
Медицинский работник - Sputnik Moldova
Abonare
Nadejda Lungu lucra la spitalul raional din Nijnevartovsk, în instituția medicală reprofilată pentru bolnavii de COVID-19.

CHIȘINĂU, 21 iun – Sputnik. Medicul pulmunolog Nadejda Lungu a murit la locul de muncă, în cabinetul său, diagnosticul prealabil fiind sindrom coronar acut. ea nu mai părăsise spitalul de aproape două luni.

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Sistemul medical, la limita epuizării iată ce declarații au făcut Furtună și Dumbrăveanu

Potrivit guvernatorului regiunii Hantî-Mansi, Natalia Komarova, ea nu mai părăsise spitalul de aproape două luni. Medicul din Moldova are un frate care locuiește în orașul Rostov, o soră în Moldova, iar o altă soră este stabilită în Turcia. Guvernatorul a exprimat condoleanțe familiei, rudelor și colegilor Nadejdei Lungu

Medicul-șef al spitalului în care muncea Nadejda Lungu a menționat că moartea medicului pulmunolog a fost fulgerătoare, iar testul la coronavirus făcut anterior a fost negativ, astfel că este prematur să se facă o legătură între deces și o eventuală infectare cu COVID-19. El a mai adăugat că Nadejda Lungu ar fi trebuit încă acum o lună să ia o pauză, după o perioadă îndelungată de aflare în zona ”roșie”, dar ea a decis să rămână în continuare la locul de muncă

Atunci când a început pandemie, medicul din Moldova s-a oferit de la bun început să muncească în zona ”roșie”. Colegii de muncă ai Nadejdei Lungu le-au povestit jurnaliștilor din Rusia că aceasta nu și-a luat niciodată concediu medical, deși lucra acolo de peste 20 de ani. Ea era dedicată în totalitate muncii sale și era gata în permanență să vină în ajutorul pacienților.

Nadejda Lungu avea 58 de ani și muncea la spitalul din Nijnevartocsk din anul 1999. Ea a absolvit Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Moldova, iar apoi și Universitatea de Cercetări în Medicină ”N.I. Pirogov din Rusia.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0