Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Salvatorii au intervenit în centrul Moldovei: Două persoane au avut nevoie de ajutor

Abonare
Alte două persoane căzute în fântână în raionul Orhei au fost salvate pe 20 iunie  de angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU). Aceasta, la doar trei zile după ce o femeie a fost evacuată dintr-o fântână în același raion.

CHIȘINĂU, 20 iun – Sputnik. Angajați ai IGSU au intervenit astăzi în satul Donici, Orhei, pentru a scoate un adult și un minor dintr-o fântână cu o adâncime de 18 metri.

Inaugurare a Centrului de Preluare a Apelurilor de Urgență al Serviciului 112. - Sputnik Moldova
Societate
O tragedie a fost evitată datorită salvatorilor: Ce a pățit astăzi o femeie

Potrivit IGSU, un bărbat în vârstă de 28 și un minor de 16 ani au rămas blocați în nămol în timpul efectuării lucrărilor de curățare a fântânii.

Tinerii au fost scoși din fântână nevătămați, dar minorul de 16 ani a avut nevoie de îngrijiri medicale, pentru că avea hipotermie.

Când s-au deplasat la fața locului, după ce au fost chemați prin intermediul Serviciului 112, angajații IGSU au stabilit că persoanele înnămolite se aflau la o adâncime de 18 metri.

Salvatorii au reușit evacuarea promptă a celor doi cu ajutorul echipamentului specializat. Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite de organele de drept.

Pe 16 iunie, o femeie a fost recuperată de salvatori dintr-o fântână publică de 10 metri adâncime în satul Susleni din raionul Orhei. Din păcate, cazurile de cădere în fântâni sunt destul de frecvente în Republica Moldova. În lunile martie-mai, salvatorii au intervenit pentru a recupera oameni căzuți în fântâni publice sau de canalizare în Chișinău, precum și în raioanele Drochia, Sângerei, Cahul și altele.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0