Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Polițiștii de frontieră au fost antrenați în două operațiuni – iată ce au descoperit

© Sputnik / Miroslav RotariExerciții inedite prezentate de către polițistele de frontieră
Exerciții inedite prezentate de către polițistele de frontieră - Sputnik Moldova
Abonare
Polițiștii de frontieră s-au concentrat pe două operațiuni zilele acestea – „ICAR”, care presupune monitorizarea unităților de transport, și „MAC-2020”, care constă în contracararea cultivării unor plante cu efect psihotrop.

CHIȘINĂU, 20 iun – Sputnik. Polițiștii de frontieră din cadrul direcțiilor regionale Vest și Nord au întreprins, la sfârșitul acestei săptămâni, o serie de acțiuni în cadrul operațiunilor „ICAR faza I” și ”MAC-2020”. Ei au indisponibilizat două unități de transport și au depistat o suprafață de 60 de metri pătrați pe care erau cultivate „plante asemănătoare cânepei”, anunță Poliția de Frontieră.

Poliția de Frontieră - Sputnik Moldova
Societate
A fost reluată eliberarea autorizațiilor pentru activități în zona de frontieră – detalii

Acțiunile în cadrul operațiunii „ICAR faza I” au fost desfășurate în raza municipiului Ungheni. Două unități de transport din cele stopate în trafic de polițiștii de frontieră aveau un număr al caroseriei ce nu coincidea cu cel din certificatul de înmatriculare prezentat. Ca urmare, mașinile au fost indisponibilizate la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Ungheni.

Bărbații care conduceau unitățile, în vârstă de 26 și, respectiv, de 54 de ani au declarat că nu pot explica situația. Cercetările pe aceste cazuri vor continuă până la elucidarea tuturor circumstanțelor. Pentru infracțiuni de acest gen, este prevăzută o amendă în mărime de la 650 până la 950 de unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 până la 240 de ore sau închisoare de până la 1 an, conform art. 276 al. (1) al Codului Penal.

Operațiunea MAC - 2020 a fost realizată de către polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord în proximitatea satului Balatina, din raionul Glodeni – zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Costești.

Pe direcția Balatina - Demideni, la două mii de metri de la hotarul țării, polițiștii de frontieră au depistat mai multe parcele pe care creșteau haotic plante asemănătoare cânepei. De pe suprafața totală, de aproximativ 60 de metri pătrați, au fost smulse și distruse peste 3.800 de plante. Polițiștii au prelevat probe și le-au trimis către expertiză. Și pe acest caz au fost inițiate cercetări.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0